Svima nam se katkada potkradu riječi ili emocije koje nas ne uveseljavaju ili nas izbace iz takta, no to nikako ne treba biti razlog, da zbog situacije, dvije, sebe osakatimo, dopuštajući lošim riječima, ružnim psovkama, da postanu dio naše svakodnevne pojave.

atma.hr – 78
Riječi bilo kojeg jezika svaki dan se koriste u komunikaciji. Bilo kakvoj komunikaciji. Na poslu, u vezama, u kafiću s prijateljima. Ponekad se dogodi za zaboravimo da riječi također u sebi nose određenu vibraciju, frekvenciju, koja nam pomaže ili odmaže.

Riječi su svuda oko nas također. U filmovima koje odabiremo gledati, u knjigama i stripovima, magazinima koje čitamo, u predstavama na koje odlazimo, u glazbi koju slušamo.

Riječi koje koristimo u svakodnevnom vokabularu vlastitog izražavanja postaju dio nas samih. Dio naše vibracije, počinju puniti naš um i kreirati i emocije koje možemo ispoljavati. Te stvari nisu nove, mnogi ljudi iz davnina od filozofa i pjesnika, šamana i iscjelitelja znali su da riječi koje uključimo u svoj život postaju mi. Postaju naš život. No ponekad se lijepo prisjetiti i obnoviti znanje.

Otuda su se rodile i moderne afirmacije koje podižu stanje uma, duha, duše i tijela. Afirmacije koje su usmjerene poboljšanju, komunikacije sa samim sobom, vraćanju cjelovitosti sebi kao bića te uspostavljanju unutarnjeg i izvanjskog balansa, što sa sobom i okolinom.

Riječi koje upotrebljavamo u prazno, ne služe nam. Ne podržavaju istinitost duha i veličaju ljubav i unutarnji mir, kojeg je većina ljudske populacije i danas žedna, makar je 21. stoljeće.

atma.hr – 39

Ogovaranjem drugih ljudi, upotrebljavajući neatraktivne riječi, samo će te još više izbaciti sa kolosijeka spajanja sebe u potpuno biće, koje zapravo želiš biti. Oko tebe se može početi gomilati ispraznost, ljutnja, ljubomora, a vjerojatno će i tebe drugi ogovarati, jer odašilješ takvu vibru, u kojem svemiru jasno šalješ poruku da je takav način ophođenja za tebe ok.

Koristi riječi koje potiču tvoj osobni rast u bilo kojem aspektu tebe kao bića. Kako tebe, tako i tvoje okoline. Riječi kojima možeš izražavati ljubav, snagu, samospoznaju i znanje. Riječi kojima možeš potaknuti mir u sebi ili u drugom ljudskom biću.

Zalaži se za ljepotu riječi koja tvoj život može pretvoriti u lagodno i atraktivno putovanje.

Svima nam se katkada potkradu riječi ili emocije koje nas ne uveseljavaju ili nas izbace iz takta, no to nikako ne treba biti razlog, da zbog situacije, dvije, sebe osakatimo, dopuštajući lošim riječima, ružnim psovkama, da postanu dio naše svakodnevne pojave.

atma.hr – 75
Time samo možemo narušiti svoje energetsko polje i unutrašnjost sebe i baciti se niže. Isprazniti se i postati ljući na svijet oko sebe, jer nam ne ide u prilog.

Izrazi zahvalnosti, priznanje ljepote postojanja uvelike pomaže podići vlastito sebstvo, koje teži ujedinjenju u cjeloviti sretno i nesputano biće.

A riječi koje koristimo i poklanjamo svojem umu i okolini, su veliki alat koji nam može pomoći ili odmoći na putu do trajne sreće.

Nera Crnčić

atma.hr – 78