Sunce je simbol života, zdravlja, dobra i sreće. Izražava stvaralačku energiju, vitalnost, duhovnost i aktivnost. Nosite sunčeve boje u nedjelju, budite aktivni, punite se energijom i pranom, najbolje negdje u prirodi. Ako ipak ostajete doma, provedite dan u okružju obitelji ili posvetite novim planovima i idejama.

atma.hr – 52
Kako planete utječu na nas – iz dana u dan? U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladarima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja.

Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

atma.hr – 52
NEDELJA je dan Sunca

Ime Sunca je Surya na sanskritu. Sunce predstavlja izvor energije, svjesnost, osobni identitet i mušku energiju. S njim počinje putovanje u potrazi za samim sobom. Sunce je simbol života, zdravlja, dobra i sreće. Izražava stvaralačku energiju, vitalnost, duhovnost i aktivnost.

Nosite sunčeve boje u nedjelju, budite aktivni, punite se energijom i pranom, najbolje negdje u prirodi. Ako ipak ostajete doma, provedite dan u okružju obitelji ili posvetite novim planovima i idejama. U nedjelju možete i kuhinju obogatiti sunčevim okusima. Sunce vlada rižom koju možete začiniti i biljem poput lovora, ružmarina ili šafrana. Za slasticu se poslužite nečim u kombinaciji s orahom. Jedan od Sunčevih cvjetova je maslačak.

Kroz yogu možete produbiti svoj Pozdrav Suncu ili Surya namaskar tako da mu odate poštovanje pjevajući njegova imena (mantre) dok ga izvodite. Mnoge tajne yoge nalaze se upravo u Pozdravu Suncu, kao što on sadrži i većinu najvažnijih asana. Kako Sunce vlada srcem i cirkulacijom Pozdravi Suncu su odlični za poticanje bolje cirkulacije i u fizičkom i u energetskom tijelu. Sunce grije, pa se tako i naše tijelo zagrijava kroz ovaj slijed vježbi, to je dobro za prirodan detox s kojim vatra pročišćava sve nečistoće. Vaši energetski kanali (nadiji) će bolje raditi a samim time i čakre. Tako prana može slobodno teći.

Pranayama – disanje

Dišite samo kroz desnu nosnicu. Desna nosnica povezana je s Sunčevom stranom, Surya ili Pingala nadi, ono aktivno i vatreno u nama. Udah je 8, zadržavanje 6 i izdah 8. Ova pranayama povećava pozitivne osjećaje, podiže toplinu i poboljšava probavu. Dišite barem 10 minuta, nakon toga nestaje strah i bude se novi potencijali, vjera, volja i optimizam :

Koncentracija ili dharana može biti jednostavna OM Japa – verbalno, riječima, tiho i polako ponavljaj „Om“. Već nakon par minuta biti ćeš uronjen u više duhovne vibracije ovog svetog zvuka.

atma.hr – 52
Sunce je najmoćnija planeta u našem sustavu jer se oko njega vrte sve druge planete! Bez njega nema ni života ni svjetlosti.

Ono je pokretač i snaga obnavljanja koja može transformirati identitet i unijeti novu energiju.

Iskoristite ovaj dan za neke od tih aktivnosti!

I tako smo došli do kraja tjedna.

„Sve esencijalne sile koje se iskazuju u svemiru iskazuju se i u živom čovjeku, a iznad svega u čovječjoj duši.  Razlog svakoj duši za ulazak jest upotpunjenje ciklusa, približavanje beskonačnome da bi mogla saznati svrhu svog bića na zemlji.“ E. Cayce

Sandra Petra Pintarić

Prethodna objava“Napitak sreće“ – recept za eliminaciju tjeskobe najpoznatijeg travara 20. stoljeća
Slijedeća objava5 uvjerenja koja vas DEBELO KOČE da živite dobar život!
Sandra Petra Pintarić
Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas. Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga). Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli. Web: Dharma Yoga Centar & Zagreb School of Yoga Science