Foto: stocksnap.io

“Voli sebe kao da ti život ovisi o tome, jer zaista i ovisi.” – Anita Moorjani

atma.hr – 78
Svatko želi živjeti život punim plućima, u stvari to je i ono najbitnije vezano za život. Mi smo ovdje da iskusimo život u njegovom najvećem potencijalu – uspjehe, padove i sve ono između.

Međutim, mnogi od nas se loše odnose prema sebi, vjerujući u određene vrijednosti ili ograničenja. Ova uvjerenja sprječavaju nas da živimo naš najbolji život.

Top 5 uvjerenja koja nas sprečavaju da živimo naš najbolji život uključuju:

1.) Nije važno voljeti sebe

Voljeti sebe je jedno od najvažnijih stvari koje možemo učiniti kako bismo živjeli život u njegovom punom potencijalu.

Voljeti sebe ne znači samo površno se maziti materijalnim predmetima, priuštiti si jedan dan u toplicama – voljeti sebe znači svim srcem prihvatiti, cijeniti sebe i izraziti zahvalnost što se svaki dan nalazite u svom tijelu.

Dakle, mnogi od nas sebe stavljaju na zadnje mjesto, svi drugi su im važniji.

U redu je davati, ali najvažnije je sebe staviti na prvo mjesto, to je zdrava i svjesna stvar koju možete učiniti, jer kako bi uistinu mogli dati, morate prvo biti ono što dajete.

atma.hr – 39

2.) Ja sam kažnjen zbog pogrešnih izbora i nagrađen zbog onih dobrih

Pojam “dobrog” i “lošeg” je iluzija koju koristimo kako bi opravdali određene stvari u društvu. Bog, Svemir, Izvor (kako god to želite nazvati), ne sudi, nego samo reagira i odražava natrag vaše vlastite vibracije.

To znači da nije toliko bitno ono što radimo u životu, već je bitna naša energija koja stoji iza toga. Kakvu god energiju šaljemo u svemir, upravo to je ono što ćemo dobiti natrag.

Zaboravite “loše” i “dobro”, kao da su samo etikete, mi češće reagiramo iz jezgre mjesta ili straha ili ljubavi. Kada reagiramo sa strahom, Svemir odgovara istom mjerom, kada reagiramo s ljubavlju, Svemir odgovara na isti način.

3.) Ja nisam dovoljan

Mi smo uvijek svoji najgori neprijatelji. U stvari, kada bi polovica nas obratila pažnju na zlostavljanje koje si serviramo na dnevnoj bazi, mi bi bili šokirani.

Misli poput – “Ja sam tako debela” ili “Ja to ne mogu” ili “Ja nisam dovoljno dobar”, često mogu proći neotkriveno, ali mi ih podsvjesno čujemo, a one utječu na nas bez obzira jesmo li mi toga svjesni ili ne.

Razumijevanje i spoznaja da ste dovoljno dobri i savršeni, upravo onakvi kakvi jeste, je vrlo oslobađajući osjećaj, onaj koji će vam pomoći da živite svoj život u potpunosti. Već imate sve što bi eventualno mogli trebati ili željeti – to sve živi u vama, a zatim se izražava na van.

atma.hr – 75 4.) Bit ću sretan kada …

Kada vežete svoju sreću za ishod nekog događaja ili situacije, to će uzrokovati situaciju u kojoj zauvijek jurite sreću, umjesto da uživate i živite je svaki dan. Sretni ljudi su oni koji su naučili biti sretni u sadašnjem trenutku, umjesto da čekaju da se nešto dogodi.

Istinska sreća proizlazi iznutra, nikakva fizička situacija ne može je proizvesti. Usredotočite svoju energiju na sadašnji trenutak i nađite sreću u svemu što jeste – to je jedini način da budete istinski i vječno sretni.

5.) Moram tražiti svoju svrhu

Vaša svrha nije nešto što vas čeka na vrhu ogromne planine, vaša svrha je već u vama i što se više uskladite s istinskom suštinom sebe, to će se više vaša svrha otkrivati.  Otkrivanje svoje svrhe je  jedna od najboljih stvari koje možemo doživjeti u životu, ali to nije nešto što zahtijeva mapu.

Umjesto da proganjate svoju svrhu, usredotočite se na bitak i budite vjerni svom istinskom „ja“. Usredotočite se na biće koje zaista jeste, bez straha od osude. Na taj način vaša svrha će vam se automatski otkriti.

atma.hr – 78
Ako želite živjeti život u potpunosti, morate početi cijeniti svu punoću vašeg bića, ono što uistinu jeste. Učite voljeti sebe, poštujte sebe i znajte da ste dovoljni koliko god je to potrebno.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo "ja" Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here