Nemojte se boriti previše, najbolje se stvari događaju kada se prestanete nadati, kada malo popustite, kada vam više nije toliko bezmjerno do njih stalo.

atma.hr – 52
Brojni motivacijski treneri govore upravo suprotno, govore da date najviše od sebe i da će ukoliko ustrajete vaš cilj biti ostvaren, što je dakako istina. No ponekad u međuljudskim odnosima ne vrijedi uvijek ista logika. Nekada u životu treba otići, jer na taj način pokazujete da cijenite sebe i da ništa izvana ne može imati veću cijenu od onoga što je unutar vas.

Nemojte se previše boriti, pustite da i vrijeme učini svoj dio posla. Neke stvari trebaju sazrijeti, a više od svega to moramo mi. Nema smisla glavom kroz zid. Veličina nekog cilja jest cijena koju ste za njega spremni platiti, ali nekada je mnogo veća cijena odustati od svega, jer ste shvatili da nije toliko vrijedno koliko ste pomislili. Zato se za neke neostvarene snove treba zahvaliti jer tko zna kakvi bismo bili da smo ih ostvarili.

atma.hr – 39

Nemojte se previše boriti, pustite da se i drugi bore. Dajte prilike i drugima da pokažu koliko im je stalo jer ako im ne date tu mogućnost živjet ćete cijelo vrijeme u svijetu iluzija, živjet ćete u zabludi da je u vašim odnosima sve bajno i krasno, a kada dođu prve krize vidjet ćete da nije sve onako kako vam se činilo. Budite mudri i čitajte između redova, dajući drugima zraka dajete drugima prilike da se i oni potrude i ravnomjerno podijelite sve teškoće odnosa i života.

Nemojte se previše boriti za jedan cilj, ima mnogo drugih ciljeva. Kada biste se tako snažno borili za svaki cilj ne biste preživjeli mnogo ciljeva jer biste se slomili na prvima da vam više ništa u životu ne bi značilo tako jako, jer ste izgubili sebe. Borite se onoliko koliko treba, ni previše, ni premalo. To je zdrav i dugoročan pristup životu. Uvijek ćete imati priliku dati više ako ste dali manje, ali ako ste se previše dali i slomili, ništa vam više to neće moći nadomjestiti.

Mario Žuvela

atma.hr – 39

atma.hr – 39