Designed by Freepik

Muškarci koji trče za ženama i brzo im postane dosadno nisu pravi muškarci. Potreban je pravi čovjek da shvati da je jedna žena dovoljna. Kada ste s pravom osobom, onda je ta osoba dovoljna. Prihvaćate, pa čak i volite njene mane i greške. U zdravom odnosu, partneri se ne pokušavaju mijenjati, već rasti i razvijati zajedno.

atma.hr – 52
1. Nikada se nemojte prestati udvarati. Nikada nemojte prestati izlaziti na spojeve. Nikada nemojte uzeti tu ženu zdravo za gotovo. Kada ste je pitali hoće li se udati za vas, obećali ste da ćete biti onaj muškarac koji će vladati njezinim srcem i žestoko ga štititi. Ovo je najvažnije i najsvetije blago koje će vam ikada biti povjereno. Ona je odabrala vas. Nikada nemojte to zaboraviti, i nikada nemojte biti lijeni u svojoj ljubavi.

2. Štitite svoje srce. Kao što ste obećali da ćete biti zaštitnik njezinog srca, morate čuvati i svoje s istim oprezom. Volite se potpuno, volite svijet otvoreno, ali postoji posebno mjesto u vašem srcu gdje nitko ne smije ući osim vaše žene. Držite to mjesto uvijek spremno da je primite i pozovete unutra i odbijajte dopustiti bilo kome ili bilo čemu da uđe tu.

3. Zaljubljujte se ponovo i ponovo i ponovo. Stalno ćete se mijenjati. Niste ista osoba koja ste bili kada ste se vjenčali i za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promjena će doći i u tome morate ponovno odabrati jedno drugog svakodnevno. Ona ne mora ostati s vama, i ako se ne brinete o njezinom srcu, ona može dati to srce nekome drugome ili ga potpuno zatvoriti i možda ga nećete više nikada moći dobiti natrag. Uvijek se borite da dobijete njenu ljubav kao što ste to činili kad ste joj se udvarali.

atma.hr – 52
4. Uvijek vidite ono najbolje u njoj. Usredotočite se samo na ono što volite. Ono na što se usredotočite će se pojačati. Ako se usredotočite na ono što vam smeta, samo ćete vidjeti razloge da vam smeta. Ako se usredotočite na ono što volite, ne možete si pomoći i biti ćete obuzeti ljubavi. Usredotočite se toliko da više ne vidite ništa osim ljubavi i da znate bez sumnje da ste najsretniji muškarac na svijetu jer imate ovu ženu za svoju suprugu.

5. Vaš posao nije da je mijenjate ili popravljate… vaš posao je da je volite onakvu kakva je bez očekivanja da će se ikada promijeniti. I ako se promijeni, volite ono što postane, bilo to ono što ste željeli ili ne.

6. Preuzmite potpunu odgovornost za svoje emocije. Nije posao vaše žene da vas čini sretnima i ne može vas napraviti tužnim. Odgovorni ste za pronalaženje vlastite sreće i kroz to vaša radost će se prenijeti na vašu vezu i ljubav.

7. Nikada nemojte kriviti svoju ženu ako ste frustrirani ili ljuti na nju, to se događa jer izaziva nešto u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Kada osjetite te emocije uzmite vremena da se vratite sadašnjosti i pogledate unutar vas i shvatite što je to u vama nešto što traži da bude izliječeno. Osjetili ste privlačnost prema ovoj ženi jer je ona bila osoba koja je najbolje aktivirala vaše rane iz djetinjstva na najbolniji način da ih možete izliječiti… kada izliječite sebe, više nećete biti izazvani njom i pitate ćete se zašto ste ikada bili.

atma.hr – 52
8. Dopustite svojoj ženi da samo bude. Kada je tužna ili uzrujana, nije vaš posao da je popravite, vaš posao je da je zagrlite i date do znanja da je u redu. Neka zna da je čujete i da je ona važna i da ste vi stup na koji se uvijek može nasloniti. Ženski duh je sklon promjeni i emociji i kao oluja, njezine emocije će dolaziti i dolaziti i ako vi ostanete snažni i ne osuđujete, ona će vam vjerovati i otvoriti vam svoju dušu… nemojte bježati kada je uzrujana. Ostanite prisutni i snažni i dajte joj do znanja da ne idete nigdje. Slušajte što ustvari govori iza riječi i emocija.

9. Budite blesavi… ne budite tako ozbiljni. Smijte se. Nasmijte i nju. Smijeh čini sve drugo jednostavnijim.

10. Svakodnevno ispunite njezinu dušu. Naučite njezine jezike ljubavi i specifične načine da se ona osjeća važnom i lijepom. Pitajte je da napravi popis od 10 stvari zbog koji se osjeća voljenom i zapamtite te stvari i neka vam bude prioritet da se svaki dan osjeća kao kraljica.

11. Budite prisutni. Dajte joj ne samo svoje vrijeme, nego i pažnju, vašu pozornost i dušu. Učinite što god je potrebno da raščistite svoju glavu, tako da kad ste s njom da ste potpuno s njom. Ponašajte se prema njoj kao da je vaša najdragocjenija klijentica. Što i je.

12. Budite spremni je iznova zavesti svojom muževnom prisutnošću, osvojiti je svojom snagom i prodrijeti u najdublje razine njene duše. Neka se rastopi u svoju ženstvenu mekoću dok zna da vam može potpuno vjerovati.

atma.hr – 52
13. Nemojte biti idiot… i također se nemojte bojati biti jedan. Radite ćete pogreške, kao i ona. Pokušajte ne raditi prevelike pogreške, i učite od onih koje ste učinili. Ne bi trebali biti savršeni, samo pokušajte ne biti previše glupi.

14. Dajte joj prostora. Žena je tako dobra u davanju i davanju i ponekad će je trebati podsjetiti da uzme vrijeme za njegovanje sebe. Ponekad će trebati odletjeti iz gnijezda i naći što hrani njezinu dušu i ako joj date taj prostor, vratit će se s novim pjesmama za pjevanje… (u redu, malo sam previše poetičan ovdje, ali razumijete bit. Recite joj da uzme vremena za sebe, pogotovo nakon što imate djecu. Potreban joj je taj prostor da bi se obnovila i ponovno usmjerila i da nađe sebe nakon što se izgubila u posluživanju vas, djece i svijeta.)

15. Budite ranjivi… niste cijeli organizirani. Budite spremni dijeliti svoje strahove i osjećaje i brzi da priznate svoje pogreške.

16. Budite u potpunosti transparentni. Ako želite imati povjerenje morate biti spremni dijeliti sve… pogotovo one stvari koje ne želite dijeliti. Potrebna je hrabrost da u potpunosti volite, da u potpunosti otvorite srce i pustite je u unutra kada ne znate hoće li joj se sviđati ono što nađe… dio te hrabrosti je dopustiti joj da vas voli u potpunosti, vašu tamu kao i svjetlost. Spustite masku… ako se osjećate kao da morate nositi masku ispred nje i biti savršeni čitavo vrijeme, nikada nećete doživjeti potpunu dimenziju onoga kakva ljubav može biti.

atma.hr – 52
17. Nikada nemojte prestati rasti zajedno. Ustajala bara širi malariju, tekući potok je uvijek svjež i hladan. Atrofija je prirodan proces kada prestanete raditi mišićem, kao što je isto ako prestanete raditi na svojoj vezi. Nađite zajedničke ciljeve, snove i vizije i radite prema njima.

18. Ne brinite se previše oko novca. Novac je igra, nađite načine da zajedno radite kao tim da bi pobijedili. Nikada ne pomaže kada se suigrači svađaju. Pronađite načine kako uravnotežite snage obje osobe za pobjedu.

19. Oprostite odmah i usredotočite se na budućnost radije nego da nosite težinu iz prošlosti. Nemojte dopustiti da vas povijest držim taocem. Držanje prošlih pogrešaka, koje ste ili vi napravili ili ona, je poput teškog sidra za vaš brak i sprječavat će vas da napredujete. Oprost je sloboda. Odrežite sidro i uvijek izaberite ljubav.

20. Uvijek izaberite ljubav. Uvijek izaberite ljubav. Uvijek izaberite ljubav. Na kraju, ovo je jedini savjet koji vam je potreban. Ako je ovo vodeće načelo prema kojem odabirete sve izbore, ne postoji ništa što će prijetiti sreći vašeg braka. Ljubav će uvijek izdržati.

Na kraju, brak nije vezan sa srećom zauvijek. Riječ je o radu. I predanosti da ćete rasti zajedno i spremnosti da konstantno ulažete u stvaranje nečega što će izdržati. Kroz taj rad, sreća će doći.

Brak je život i donijet će uspone i padove. Prihvaćanje svih ciklusa i učenje kako učiti iz svakog iskustva i voljeti – to će donijeti snagu i perspektivu za daljnje građenje, ciglu po ciglu.

Ako čitate ovo i vaš brak ili veza nije ono što biste htjeli, preuzmite 100% odgovornosti za vaš dio u braku, bez obzira na vašu suprugu i obavežite se na primjenu ovih lekcija dok još ima vremena.

Muškarci, ovo je vaša prilika: predajte se da budete nevjerojatan partner. Nema većeg izazova, ni veće nagrade. Vaša žena zaslužuje to od vas.

Budite onakav muž kakvim se vaša žena ne može prestati hvaliti.

Gerald Rogers

Prijevod: atma.hr