Foto: pixabay.com

Brak kao institucija postoji već stoljećima. Ljudi su bili vezani ovom institucijom kako bi bili s nekim do kraja svog života, bilo da su se prvotno voljeli ili ne.

78
Ali, brak je za cijeli život, zar ne? Možda dođe do razvoda, ali kiseli okus će ostati u ustima. Uvijek ćete se pitati gdje ste pogriješili.

Kako bi to spriječili, zašto ne bi poduzeli korake kako biste pažljivo procijenili muškarca s kojim želite stupiti u brak  i spriječili pogrešku?

1. Mrzi životinje

Ne možete biti s nekim tko mrzi životinje. Ako ne voli životinje, ne voli ni ljude. Može ih se bojati, ali ako ih mrzi – to je potpuno drugačija igra.

Vjenčajte se s muškarcem koji voli životinje. Takav muškarac bit će suosjećajan i prema ljudima.

….

2. Krši obećanja

Obećanja su bitna u vezi. Ona imaju moć da je stvore ili prekinu. Dakle, ako stupite u brak s nekim tko ne ispunjava svoja obećanja, to je kao da imate plan da uništite svoj život.

Takvog muškarca nikad neće biti briga za vas, a njegove će riječi biti voda, a ta voda će samo teći. Možete li se pouzdati u takvog muškarca?

3. On vjeruje da je on gospodin Savršeni

Samouvjerenost je izvrsna osobina. No, kada je netko pretjerano samouvjeren, arogantan i ponosan, to je posve druga stvar.

Normalno je napraviti pogreške, ali ono što je važno jest prihvatiti da ste pogriješili. Nijedna žena ne bi trebala ući u brak s muškarcem koji misli da je savršen cijelo vrijeme.

….

4. Izlike i još izlika

Muškarac koji stalno smišlja izlike, doista vas ne voli, stoga ne biste trebali ni razmišljati o braku s takvom osobom.

Uvijek bi mu prioritet bio nešto drugo, a nikad vi i lagao bi vam u lice. Ne zaslužujete to, zar ne?

5. Stalno se svađa i zamjera

Svaki par u svojoj vezi je prošao kroz sukobe. I to je normalno. Ali ono što nije normalno je kada netko nastavlja tu svađu van ograničenja. To jako povrjeđuje odnos.

I nakon nekog vremena postaje izrazito neugodno kada vam vaš partner nabija na nos pogrešku koju ste napravili na zimu ’03. Nemojte se vjenčati s njim. Molim vas.

78
6. Zlouporaba supstanci

Trebali biste biti dovoljno pametni da shvatite kako je osoba koja uzima droge iskreno izgubljena. Ako bi muškarac radije provodio svoje vrijeme s drogom, a ne s nekim tko bi bio uvijek tu za njega, zašto mu to ne omogućite?

Ostavite ga i pustite da gubi svoje vrijeme. To nije vaša odgovornost!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.