Foto: unsplash.com

Žena danas na Zapadu ima jak Animus što donosi neravnotežu ženske energije  i probleme s ženskim organima, dok problem s prostatom dolazi zbog gubitka muške energije u muškaraca. Nakon pedesete godine, 90 posto muškaraca na Zapadu ima problem s prostatom.

atma.hr – 78
Ovdje se ne radi o teoriji već o Animusu ili muškom dijelu psihe u žene. Animus svojom lukavštinom ženu tjera da sudi kako ne bi osvijestila samog Animusa i otkrila njegovu dublju stranu, razlučivanje.

On vlada duhovnosti i razmišljanjem, ali neosviješteni Animus je demon, on ženi govori: ja sam duhovnost, okreni se self – helpu, coachingu, zdravoj prehrani, yoga vježbama. Zašto?

Animus želi vladati ženom, navodi je na površnost, ili još gore, da obezvređuje žensko, ponaša se kao otac prema kćeri, a onda žena Artemida ili ratnica kako bi se suprostavila tom teroru opet preuzima negativni Animus i postaje borac za pravdu žena. Većinom je Animus kroz tisućljeća ženu usmjeravao prema arhetipu Demetre ili majke, ali na način da je ona žrtva i služavka.

Ovu nesvjesnu igru većina ne vidi pa tako niti ne prepoznaje u razgovorima, teško se razlučuje što je osobnost, a što Animus, koji kada žena ne posluša, često je kažnjava samoćom.

S druge strane, Animus nije tako dobar niti u muškoj psihi. Animus je utjelovljenje države kojoj ljudi vjeruju iako ona uzima 50 posto zarade, a onda oduzima muškarcima kroz zakone sve više mogućnosti da prožive junaštvo i tako da kroz tu inicijaciju upoznaju fizičku snagu.

atma.hr – 39

Muškarci gubljenjem tog prostora gube mogućnosti što je u zadnjih pedeset godina prema istraživanjima, dovelo do 50 posto manje proizvodnje spermija. Također, istraživanja pokazuju da, današnji tinejdžeri imaju manje spermija od starijih muškaraca.

Tako je muška energija potpuno potisnuta i prostor koji je ostao neispunjen preuzela je žena koja danas na Zapadu ima jak Animus što donosi neravnotežu ženske energije  i probleme s ženskim organima, dok problem s prostatom dolazi zbog gubitka muške energije u muškaraca. Nakon pedesete godine, 90 posto muškaraca na Zapadu ima problem s prostatom.

Žena ako želi nadići opsjednutost Animusom koji donosi redovito krive izbore partnera, mora naučiti prepoznavati ovu projekciju na način da savlada samoću kroz meditaciju, te razlučuje glasove koji dolaze iz unutrašnjosti u obliku kritika.

Također, na taj način žena se ne okreće površnoj duhovnosti, već onoj duhovnosti koja se pojavljuje u ženi kao mudrost u kojoj prepoznaje svoju samostalnost.

Ukoliko to uvide, onda žene slijede Heru iz mita, žene koje se međusobno natječu s drugim ženama u borbi za lažnog Animusa kojeg prepoznajemo u pauna koji se razmeće lažnim bojama uspjeha.

atma.hr – 78
U tom ratu žena gubi sebe, kao i muškarac jer društvo je zaostalo stanje duha koje služi kao prijelazno stanje u odrastanju. Muškarac i žena koji su asimilirali ove polovice ističu se jakom individualnošću i razvijenom kreativnošću. Njima je odnos lakoća, a za veliku većinu nepremostiva stepenica koju malo tko razumije jer ne poznaje spomenute prinicipe u psihi.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaVeliki rast stiže nakon velikih izazova
Slijedeća objavaKako se lomi srce?
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.