Često u svojim intuitivnim savjetovanjima i čitanjima duše vidim kako ženama bude problem biti nježne prema sebi, biti usklađene sa svojom prirodom, sa svojom dušom.

Zbog okoline i zbog zahtjeva koji su uokolo nas, često si žene ne dopuste biti opuštene, tada za same sebe kažu da su lijene. Ne dopuste si da se odmaraju, i opet tada kažu da su lijene. Ne dopuste si primiti poklon  … pa često kažu „nisi trebala“ ili „zašto si trošila“  umjesto jednostavno – Hvala i dopustiti sebi divan osjećaj zahvalnosti iz srca da kola. Ne dopuste zaprimiti kompliment … pa opet često kažu „ma nije ništa posebno“ … „ma nisam, to ti se samo čini“ ili slično. Umjesto HVALA 🙂

atma.hr – 52
Često žene stavljaju ogromna očekivanja od sebe – da trebaju istovremeno biti strpljive divne mame; radišne, brze, vrijedne i pedantne u svoje poslu; kreativne kuharice; uz sve skupa imati besprijekorno čist dom; uvijek super sređene  …  I ako nije tako, dolaze im misli „Ja ne valjam“.

Ne prihvaćanje sadašnjosti i svega što je sada u vašem životu, već „borba“ sa sadašnjošću, jer još nije ono što bi željele da bude. Svakako ne pridonosi nježnošću prema sebi.

Ako vam je samo jedno od toga poznato, rezultira velikim pritiskom na samu sebe i ne ljubavi prema sebi.

atma.hr – 52
Bitno je:

  • Smanjiti očekivanja od same sebe
  • UŽIVATI U ŽIVOTU
  • Dajte sebi ono što želite (ne čekajte princa / princezu da se trudi oko vas), razmazite samu sebe!!!
  • Sve što je sada u vašem životu dobro gledajte sa blagoslovom i zahvalnošću
  • Napraviti spisak što sve dobro funkcionira u vašem životu
  • Ne gledati u probleme, već gledati u viziju onoga što želite stvoriti / imati / biti
  • Probleme, moderno rečeno – izazove ;)) gledajte sa energijom – sve je rješivo. Iz te energije rješenje će vam i doći

Ovim gore promjenama + sve početno gore navedeno staviti u pozitiv … wooow vaš život će imati jednu sasvim novu notu.

Treba odabrati nježnost prema sebi, prvo i osnovno, a onda će vam i Svemir vratiti nježnošću.

Sa ljubavlju,

Nikolina Balenović Knez
www.sretanzivot.hr

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

Prethodna objavaMozak ne kreira svijest! Gdje je onda izvor?
Slijedeća objavaGeisterkűsse: Rješenje za visoki krvni tlak
Nikolina Balenović
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.