Nova knjiga: Lea Brezar “Kradljivci sreće”

369

Novi roman autorice hita „SUPERJUNAKINJE“

KRADLJIVCI SREĆE – vlastitim potragama za odgovorima zavirite u dimenzije u koje se rjeđe zalazi

Nakon velikog uspjeha s romanom „Superjunakinje“, Lea Brezar u istoj godini donosi novo inspirativno štivo, čija priča glavnih protagonista daje odgovore na brojna pitanja životnih potraga čitatelja. Donosimo potpuni pogovor Sandre Pocrnić Mlakar.

http://leabrezar.com/kradljivci-srece-pogovor/

Kako navodi Sandra Pocrnić Mlakar u svome pogovoru o osviještenim protagonistima romana, „Lea Brezar ne upada u zamku predvidljivosti i svojim junacima postavlja nove zadatke koji i čitatelju omogućuju da u vlastitim potragama za odgovorima zaviri u dimenzije u koje se rjeđe zalazi. Odgovor je jedan – o svojim postupcima odlučujemo sami – a rasipa se u dugin spektar postupaka, riječi, gesta i znakova kojima se može izraziti.”

Lea Brezar
Lea Brezar

Kao i u „Superjunakinjama“, ova je nadasve napeta i emotivno prožeta priča prepričana u prvom licu njezinih protagonista, koji u svaki djelić zbivanja unose vlastite unutarnje ispovijesti. Oni koji su sreću ukrali sami sebi, po kojima knjiga nosi naslov, modeli su prema kojima čitatelji zrcale vlastite životne i emotivne prijepore.

Promocija romana „Kradljivci sreće“ održat će u srijedu, 11. listopada u 19:00 sati u Kaptol Boutique Cinema (Nova Ves 17, Zagreb). O romanu će govoriti urednica Sandra Pocrnić Mlakar i autorica Lea Brezar.

Izuzev romana „Superjunakinje“ (2017.), stvaralački se opus Lee Brezar entuzijastično ostvario u nekoliko žanrova. Napisala je zbirku poezije „Oda godinama“ (2015.), poslovni priručnik „Izvan okvira“ (2016.), još jedan self-help priručnik za preživljavanje „Da, i?“ (2016.), a svoje je mjesto u njezinu radu pronašla i priča za djecu „Crveni planet“ (2015.).

Lea Brezar spisateljica je koja, osim u iskusnom radu za perom, svoj profesionalan rad ostvaruje i kao direktorica marketinške agencije „Dhar media“, zasnovanu na načelima dharmičkog menadžmenta. Agencija obuhvaća projekte TouristarTV, Superbrands, stručni magazin Brend kultura te projekt Next Balkans. Kao autorica se afirmirala u mreži novijih hrvatskih spisatelja, među kojima je poseban uspjeh postigla posljednje izdanim romanom „Superjunakinje“. No roman, „Kradljivci sreće“, prema mišljenju stručnjaka, na pravom je putu da nastavi Lein uspješan autorski niz.

atma.hr – 75