Dok mlađe žene i dalje istražuju svijet kroz odnose i dramu i često su nesigurne, starije žene znaju što hoće i usredotočene su na poboljšanje života. Imaju profinjeniji ukus, moćni su sugovornici, imaju više iskustva u životu, izlascima i odnosima općenito, što mlađem muškarcu omogućava da nauči toliko novih stvari od nje. Ove žene imaju sposobnost vidjeti muškarca na način na koji on ne može vidjeti sebe. Pokazuje mu kakav je čovjek i motivira ga da postigne veće ciljeve.

atma.hr – 52
Još uvijek, većina nas kada čuje za parove s razlikom u godinama, zamišlja mlađu ženu sa starijim muškarcem. Vjerojatno zato što veza u kojoj je muškarac mlađi nije bila široko prihvaćena u prošlosti. Danas su ljudi otvoreniji i stvari kao što su razlike u godinama više ne igraju veliku ulogu. Možda izgleda iznenađujuće, ali mnoge muškarce zapravo privlače starije žene iz različitih razloga.

Ono što muškarca privlači na starijoj ženi od samog početka je njen jasan fokus. Ta žena ima jaku ideju o tome što želi i fokusira svoju energiju na postizanje većih ciljeva. Dok mlađe žene i dalje istražuju svijet kroz odnose i dramu i često su nesigurne, starije žene su usredotočene na poboljšanje vlastitog života i života svojih najmilijih. Muškarci znaju da s njom neće biti nikakvih nagađanja jer one znaju žele li vezu ili ne.

Starije žene jednostavno znaju više o životu

Starije žene imaju više iskustva u životu, izlascima i odnosima općenito, što mu omogućava da nauči toliko novih stvari od nje. Ona nudi svoju perspektivu na nekoliko pitanja i njeno bogato životno iskustvo pomaže muškarcu da realističnije gleda na život i tjera ga da sazrije.

Ove žene imaju sposobnost vidjeti muškarca na način na koji on ne može vidjeti sebe. Pokazuje mu kakav je čovjek i motivira ga da postigne veće ciljeve.

atma.hr – 52
Tjeraju muškarce da sagledaju stvari iz drugih perspektiva

Odnos sa starijom ženom daje im priliku za rast. Naravno, odnosi u cjelini nam pomažu da naučimo stvari o nama samima i tko smo, ali starija žena može pomoći da shvate svoje osjećaje na dubljoj razini.

Ne moraju igrati igrice s njima, ne moraju nagađati, samo kažu što im je na umu i više nema pritiska. Ovo gradi jaču vezu unutar partnerstva i pomaže da se izgradi jak, zreo odnos.

One su neovisne i pune samopouzdanja

Dok mlađe žene i dalje traže pažnju i odobravanje od javnosti, starija žena se osjeća udobno u svojoj koži. Ne mora se nikome dokazivati i ne traži odobrenje. Njeno samopouzdanje i način na koji se nosi je zadivljujuće.

Starije žene uživaju u pažnji muškaraca, dok se istovremeno fokusiraju na druge važne stvari.

atma.hr – 52
One su emocionalno zrelije

Starije žene imaju više životnog iskustva i prošle su mnogo više u životu. Oni znaju kako da ne pretjeruju i kako da kontroliraju svoje emocije i ponašanje. Ali to sigurno ne znači da su dosadne i ne znaju što znači zabava.

U većini slučajeva one su jednako razigrane i djetinjaste kao mlađe dame, vole čavrljati i dobro se provode sa svojim partnerima.

Imaju profinjen ukus

Neki muškarci vole osjećaj smirenosti koji imaju starije žene.

Mlađe žene posjeduju nepromišljenu energiju koja može biti primamljiva jedno vrijeme, ali ova osobina neće privući sve muškarce.

Mnogi mladići vole sporiji i mirniji način života koji je opuštajući i smiren.

atma.hr – 52
One su moćni sugovornici

Starije žene su zrele i odlične sugovornice. Njihovo životno iskustvo im omogućava da razumiju svijet na dubljoj razini.

Obrazovane žene s s iskustvom su mudre i sposobne održati dubok razgovor o gotovo svakoj temi: okolina, zajednica, putovanja, mediji, itd.

One su financijski stabilne

Nije tajna da i muškarci žele financijsku sigurnost, bez obzira koliko su mladi ili stari.

Većina starijih žena ima dobro uspostavljenu karijeru, imaju štednju i imaju jak osjećaj financijske odgovornosti kada plaćaju račune.

atma.hr – 52
Djeca više ne žive s njima

Ovo može zvučati surovo, ali ne želi svaki čovjek odgovornost podizanja djece. Većina starijih žena ima odraslu djecu koja više ne žive sa njima. To omogućava muškarcu i njegovoj starijoj partnerici da se koncentriraju jedni na druge i daju svoj maksimum partneru.

Možda zvuči sebično, ali neki muškarci više vole imati žensku pažnju za sebe, bez potrebe da je dijele s djecom.

Majčinski odnos

Neki muškarci traže zrele žene zato što žele da se netko brine o njima. Ovdje govorimo o mentalnoj i emocionalnoj podršci koju starija žena može pružiti svom muškarcu.

Ovo se naziva i “sindrom mame” – stanje u kojem muškarcu  treba žena koja će učiniti sve za njega, od kuhanja do slaganja odjeće. Međutim, neće sve starije žene to trpjeti.

BONUS: Vjerojatno je dobra je u kuhanju 🙂

Starije žene su uglavnom savladale vještinu kuhanja, mogu napraviti bilo što od nule i skoro uvijek će biti ukusno. Mlađe dame kuhaju manje i više vole naručivati hranu, dok starije žene i dalje vole kuhati za svog čovjeka, a ne kaže se uzalud da ljubav ulazi kroz usta :-).

Ove žene (i njihovi muškarci) cijene dobru, zdravu večeru zajedno s prijateljima i obitelji.

stil.kurir