Krajem svake kalendarske godine zbrajaju se plusevi i minusi u financijskom, ljubavnom, poslovnom, prijateljskom, zdravstvenom i svakom drugom smislu.

U svaku Novu godinu ulazimo s bezbroj nerealnih i realnih očekivanja, pa kad svedemo računicu one prošle, zaključimo da bismo u Novoj neke stvari ipak mogli i trebali bolje.

atma.hr – 39

“Godine prolaze nervoznim korakom
godine prolaze mi stojimo
jesmo li sretniji i jesmo pametniji
godine prolaze mi gledamo“
pjeva Momčilo Bajagić – Bajaga

Koliko je uobičajeno zaključivanje stare i početak nove kalendarske godine, toliko su uobičajene i novogodišnje odluke, nešto što ćemo promijeniti u godini koja počinje.

Najčešće se radi o navikama vezanim uz zdravlje: prestanak pušenja, dijeta, zdrava prehrana, više vježbanja, ali odluke mogu biti i drukčije: više čitati, više putovati, aktivno sudjelovati u dobrotvornom radu, posvetiti se više sebi, proći neke duhovne tečajeve itd.

U Novu godinu krećemo puni poleta i entuzijazma, sigurni u svoje odluke, no već nakon nekoliko dana ili tjedana donešeni planovi padnu u vodu.

atma.hr – 78
Zašto je to tako?

Najprije, o kakvoj god odluci se radilo, ako dolazi iz vanjskih utjecaja, a ne iz naše nutrine, biti će vrlo teško održati je.

Ako odlučujemo i radimo plan samo zbog toga što to rade i svi drugi, nedostajat će nam osobna motivacija za nastavak djelovanja u danima i tjednima koji dolaze.

Svaka odluka koja se tiče nas samih treba dolaziti iz naše nutrine, a ne iz običaja, pravila, reda da se život mijenja od 1. siječnja neke Nove godine.

Ako se naš osobni izbor i Nova godina „poklope“ to će biti sjajno!

U protivnom, nećemo imati motivacije, odustat ćemo pri najmanjoj teškoći ili problemu i novogodišnje će odluke pasti u vodu, što nimalo neće pomoći našem samopouzdanju!

Poanta je: živite bolje, zdravije, budite sretniji i uspješniji, mijenjajte se u kojem god trenutku odlučite da ste spremni. Ne robujte pravilima i nametnutim datumima – vrijeme za promjenu na bolje je: UPRAVO SADA!

Autorica: Željka Tokić, duhovna učiteljica i anđeoska savjetnica
Angels centar Zagreb
www.angels-city.com
www.hta.hr

Preuzeto s: drumtidam.info