Karmička dijagnostika je metoda kojom se pronalazi uzrok tegobi (nezadovoljstvo životnim okolnostima, bolesti, poteškoće u raznim odnosima, traume,  itd. ) zbog koje je klijent došao na terapiju. Uzrok se dijagnosticira, odnosno utvrđuje uvidom u biopolje čovjeka, a zatim se razrješuje kroz svjestan i meditativan proces .

Tijekom procesa cilj je transformirati energije i zaključiti karmički krug kako bi se oslobodili onoga što nas blokira. Tom prilikom se zablokirana energija oslobađa i pokreće se proces samoiscjeljivanja. Važno je reći da je potrebna klijentova suradnja, odnosno njegova aktivna uključenost u proces i spremnost preuzimanja odgovornosti za svoj život jer tada dolazi i do promjena u svakodnevnom životu. Netko će pomisliti: “ pa naravno da sam spreman na aktivnu uključenost u proces ako sam došao na tretman“, ali to nije baš uvijek tako jer često smo u raznim ulogama koje nas štite od novih možebitnih povreda, a neki dođu i iz čiste znatiželje („hajde da vidim što ću saznati …“, a sama odluka da nešto razriješimo nije čvrsta).

Tijekom tretmana otklanjanje blokada se osjeća i na fizičkoj razini kroz razne tjelesne senzacije ( vrućina, trnci, olakšanje, emocionalne reakcije i dr). Kroz terapiju klijent dobiva uvide i pojašnjenje kako oslobođenu energiju sprovesti u svakodnevne situacije i poboljšati kvalitetu života, a na klijentu ostaje integrirati te promjene u svakodnevni život što se očituju u promjenama njegovog odnosa pema svijetu, a ne u promjeni okoline.

Uloga terapeuta je dobro dijagnosticirati problem i pronaći pravi uzrok tegobi, jer samo ona vodi ka oslobađanju zablokirane ili ulovljene energije, a klijentova aktivna spremnost na promjenu vodi ka potpunom iscijeljenju. Terapeut vodi klijeta kroz tzv. crvenu nit njegova života kroz siguran proces u kojem se mogu transformirati pojedine energije, doći do prihvaćanja, dubljeg shvaćanja i pronalaska uvida koji omogućuju promjenu i oslobađanje blokada na najlakši način.

Suočavanje s uzrocima tegoba vodi ka osobnom rastu jer svaki problem je put koji nas usmjerava na svjesnije bivanje; da stvari sagledamo i s drugog kuta te odgovorno preuzmemo kontrolu nad svojim životom.

Broj potrebnih terapija je vrlo individualan, baš kao i sam tretman jer ovisi o životnim okolnostima, o tome koliko su dugo one bile potisnute i nerazriješene te o spremnosti klijenta da odgovorno i svjesno pristupi životu.

Prije nego sam postala terapeut karmičke dijagnostike i sama sam prošla kroz navedene tretmane, što mi je pomoglo proći kroz živote izazove, tako da vam iz prve ruke mogu reći da nije uvijek jednostavno, ali je svakako korisno i oslobađajuće preuzeti život u svoje ruke!

Martina Pohanić Jambreuš
098 338801
[email protected]

Martina Pohanic Jambreus 2