Sasho piše o svom (našem) iskustvu kad ga je pukla spoznaja i oprala energija zemlje, kad je shvatio kakve veze zmije imaju sa zemljom i kako iskoristiti tu energiju za sebe:

Jednosmjerno gledanje može dovesti do krive interpretacije onoga što vam se događa, interpretacije koja je daleko od istine. Tri puta provjeri pa presudi, tri puta mjeri pa presjeci, tako su govorili mudri ljudi.

Probudio sam se usred noći. Izvana je dolazilo dovoljno svjetlosti pa u sobi nije bio potpuni mrak da bih pao pod optičku iluziju svjetla i sjenki. Na podu sam ugledao mnoštvo zmija. Promatrao sam ih kratko, a kako mi je prizor bio vrlo jeziv, brzo sam upalio svjetlo. Na moje razočarenje više ničega nije bilo u sobi. Razočarao sam se jer sam zapravo želio da se je stvarno radilo o nekom fenomenu, a ne o prividu. Produžio sam spavati i tijekom noći sam se još nekoliko puta budio, ali ništa više nisam vidio na podu.

Ujutro kada sam ustao osjećao sam se umorno, zapravo kao i svakog jutra jer oduvijek mi je bilo teško ujutro se buditi. Onako mamuran sam skuhao kavu i procesuirao proteklu noć. Tako polusvjestan sam se sjetio tih zmija. Uzeo sam visak da malo istražim da li sam to sanjao ili sam stvarno nešto vidio u sobi. Visak mi je potvrdio da sam stvarno vidio neku pojavu. Odmah sam iz straha provjerio da li je to bilo nešto negativno, kao neko negativno prisustvo ili entitet, na što mi visak nije dao odgovor (pokazao mi je 50/50). Bilo mi je sve to čudno pa sam tu stao.

Ispričao sam događaj Borisu i zamolio ga da mi otvori svoje zen karte da vidi što se tu događa. Boris je izvukao tri karte, jednu po jednu. Prva karta je bila karta Obilje koja govori o materijalnom i duhovnom obilju koje je usklađeno i protočno. Borisu nije bilo skroz jasno što točno ta karta znači u kontekstu moje noćne vizije pa je izvukao još jednu kartu. Druga karta je bila karta Avantura koja ukazuje na spremnost da se netko uputi u nove životne izazove s povjerenjem. Boris je zamijetio da su obje karte iz skupine elementa zemlje i tu mu se već “upalila lampica”, ali još nije bio skroz siguran u tumačenje. Izvukao je još jednu kartu koja govori o životnom putovanju, simbolički prema suncu. Ta karta nosi broj osam koji je vezan uz element zemlje. Tada je već bio bliže shvaćanju o čemu bi se tu moglo raditi, da to ima neke veze s energijom zemlje, ali još nije bio sasvim siguran.

Tada smo se sjetili da sam tu večer prije spavanja radio energetski – otvorio sam Reiki i postavio si Reiki simbole s ciljem da se više otvorim za materijalne stvari i obilje koje mi planeta Zemlja nudi. Tako s otvorenim Reikijem sam i zaspao. Boris je tada shvatio da bi ove zmije mogle imati veze s Reikijem i mojom namjerom prije spavanja. No, budući da sam mu sam događaj sa zmijama ispričao kao nešto negativno i jezivo, želio je biti siguran u tumačenje pa smo krenuli dalje ispitivati o čemu se tu radi.

Naime Boris i ja smo razvili jednu zajedničku metodu rada s viskom kako bismo izbjegli subjektivne utjecaje na visak i neobjektivne interpretacije. Obojica se mentalno i energetski povežemo, a potom Boris u sebi postavlja pitanja, a ja promatram koje odgovore visak daje. Na taj način smo mnogo toga do sada otkrili.

I u ovom slučaju smo krenuli na taj način analizirati što se to događalo po noći i na što konkretno ukazuju zen karte. Boris je krenuo s postavljanjem pitanja u sebi, a ja, neznajući što on pita, promatrao sam visak i davao Borisu odgovore. Saznanja koja smo na taj način dobili su bila zapanjujuća i nešto što ni u ludom snu ne bih pomislio. Boris inače postavlja itekako dobra pitanja i ima dar da uđe u suštinu stvari, a to je rijetkost jer ljudi općenito ne znaju postavljati ciljana, smislena i konkretna pitanja, već su im pitanja obično površna ili obojana strahom i uvjerenjima.

Dodatno ispitivanje kroz visak, zajedno s tumačenjem zen karata, pokazalo je da su te “zmije” bile manifestacija energije zemlje, da se energija tako uvijala na podu sobe, a meni je to samo ličilo na migoljenje zmija. To se dogodilo zbog toga što sam otvorio Reiki kanal za manifestaciju obilja, a to je povezano s energijom zemlje. Energija je jednostavno radila svoj posao koji sam i zatražio.

Nakon ovog saznanja bio sam frustriran i sâm sam sebi rekao: Ajme! Zbog svoje nesvjesnosti i straha skoro sam propustio stvari koje mi život nudi. Da sam bio potpuno svjestan, bez straha, otvoren i znatiželjan, ustao bih i stao s nogama na pod da se te energetske zmije uvijaju oko mene, da se spojim s tom energijom i uživam u tome.

Ali ništa nije izgubljeno. Prilike i spoznaje nam uvijek iznova kucaju na vrata! Tako je bilo i meni nekoliko dana kasnije…

S Borisom sam otišao u šetnju uz jedno jezero u blizini Bitole. Na jezeru sam ugledao i sa zanimanjem promatrao zanimljivu formaciju od ušća rijeke koja se ulijeva u jezero pa prema sredini. Pokažem to Borisu, a on me upita: Zar ti ovo ne liči na zmiju? Ostao sam iznenađen time, gledao sam taj vijugavi trag na površini vode, a u meni se pojavila neka sreća. Nastavili smo pričati i šetati.

Kada smo na večer stigli kući, Boris me zamolio da mu malo izmasiram vrat jer mu se ukočio od vožnje. Stavio sam mu ruke na vrat i ramena, no, tada se u meni nešto drugo javilo. Unutarnjim očima sam ispod sebe vidio korijenje koje ide u zemlju. Zatražio sam energiju zemlje za iscjeljenje vrata i ugledao sam kao da se zmije penju preko korijenja, pa preko mene i idu po mojoj kralježnici i preko mojih ruku na Borisa. Kada je to tako krenulo i kada sam osjetio da sam snažno povezan s tom energijom, Boris je nenadano rekao: “Ajme! Kako su ti ruke odjednom postale vruće. Krenula ti je energija i to vrlo snažno. Baš je moćno!”

Nisam mu odmah rekao što se dogodilo. Energija je nastavila teći, a Borisu je ukočenost u vratu popustila i bol je nestala. Njegova reakcija mi je bila potvrda da se zbilja nešto događa s tim “zmijama” i energijom zemlje. Sljedećih nekoliko dana su bili predivni, moje je srce bilo puno ljubavi i puno zahvalnosti prema planeti Zemlji. Svuda gdje sam koračao i kretao se osjećao sam se sigurno, ispunjeno i s otvorenim srcem prema svemu što mi Zemlja i Univerzum nude.

S ovim tekstom sam htio poručiti i vama da pojave koje vam se događaju ne sudite odmah iz pozicije straha ili usvojenih uvjerenja, da budete otvoreni na drugačija tumačenja, da gledate na sve s viših sfera, da budete znatiželjni i da uvijek tražite istinu, čak i u najmanjim sitnicama, jer to će od vas napraviti ono što trebate zapravo biti – prirodniji.

Sasho Martinovski

P.S. Kasnije je Boris snimio vođenu meditaciju na ovakve aspekte energije zemlje pa vas pozivam da je isprobate:

Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:

E-mail: boris.pecigos@gmail.com
E-mail: martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)