Kung fu Škola Safira je Put Spoznaje. Izvorno prastaro-kineski, prošao je različite utjecaje, te se usavršio tijekom stoljeća mijenjajući vanjski oblik, a zadržavajući nepromijenjen onaj unutrašnji. Spada u grupu borbenih umijeća koja kombiniraju tvrdi i meki način izvedbe tehnika.

Škola Safira podučava cjelovito umijeće koje se temelji na 5 počela: zemlji, vodi, vatri, zraku i prostoru, a takvo je i stupnjevanje vježbača. Svaki od tih stupnjeva ima svoja 4 podpočela sa svojstvenim tehnikama.

U Školi Safira nema natjecanja dok vježbanje služi za vanjski i unutrašnji razvoj vježbača kako bi postigli višu razinu svijesti i ostvarili svoje neizražene snage, odnosno osim tjelesnog, duševni, umni i duhovni razvoj. Naše geslo je: „Čovječe upoznaj samog sebe.“

Za vježbanje rabimo “Forme” koje dijelimo na temeljne i dopunske. Forme su vrlo duge s velikim brojem pokreta, stoga na prezentacijama prikazujemo samo neke njihove dijelove. Jedna određena forma može biti izvedena na 2 ili čak 3 različita načina, s oružjem ili bez njega, protiv jednog ili više protivnika. Neka od hladnih oružja koja se pri tome koriste su dugi i kratki štap, sablja, mač, helebarda, trozub, koplje, dvodijelni i trodijelni mlat, lanac, noževi, zvijezde za bacanje itd. Počinjemo sa “Zemaljskim krugom” gdje postoje 4 temeljne forme.

Prva je Forma Zemlje, koju bismo mogli nazvati i učenjem stavova, proizvodi veliku tjelesnu snagu mekanog tipa. Druga je Forma Vode,  u kojoj kružnim i mekanim pokretima dobivamo neprekinutost tehnika koje su slične tekućoj vodi koja je nezaustavljiva. U trećoj formi, Formi Vatre, učimo proizvoditi energiju električnog tipa. Četvrta forma, Forma Zraka, izrazito je energetska s naglaskom na disanju. Jasno je da ove 4 vrste energije trebaju biti prenesene na borbu. Ovaj Zemaljski krug samo je uvod u Kung fu Školu Safira. Učenje je namijenjeno onima koji u sebi osjećaju svoju duhovnu sastavnicu i žele je razviti.

Želimo promicati Školu Safira u Hrvatskoj da bi mladi upoznali umijeće i vježbajući ga imali višestruke koristi razvijajući se tjelesno, duševno, umno i duhovno. Više informacija možete pronaći na našoj web stranici: www.skola-safira.hr