Designed by Freepik

atma.hr – 52
Potječe li sve iz nečega ili sve potječe iz ničega? Kroz znanstvena istraživanja i kroz našu praktičnu percepciju, nikada nismo naišli na nešto što potječe iz ničega. Odakle vi potječete? Iz vaše majke i oca. A odakle oni potječu? Iz svojih oca i majke. Odakle potječe stablo? Iz sjemena. A odakle potječe sjeme? Iz nekog drugog stabla.

Znači sve što postoji i sve što možemo vidjeti u kreaciji potječe iz nečega, je li onda logično i znanstveno reći da u konačnici sve potječe iz ničega?

Ništa što možemo iskusiti ne potječe iz ničega, a što onda reći o cijelom svemiru, koji funkcionira na tako nevjerojatan znanstven način. Tehnologija jednog tijela je složenija od najboljeg računala kojeg čovjek može stvoriti. Jesu li ta računala proizašla iz ničega?

Ako sve potječe iz nečega, tada je to ‘nešto’ definicija Boga. Drevne knjige objašnjavaju kako je Bog Apsolutna Istina iz koje sve potječe. Očigledno, to ‘nešto’ iz čega sve potječe nije nešto obično poput nas. To ‘nešto’ je daleko uzvišenije. Različite knjige znanja kao što su Bhagavad-gita, Kuran, Biblija itd, a koje su nam poznate, poruke su koje dolaze od toga ‘nečega’ – Boga.

atma.hr – 39

atma.hr – 39