Designed by FreepikPotječe li sve iz nečega ili sve potječe iz ničega? Kroz znanstvena istraživanja i kroz našu praktičnu percepciju, nikada nismo naišli na nešto što potječe iz ničega. Odakle vi potječete? Iz vaše majke i oca. A odakle oni potječu? Iz svojih oca i majke. Odakle potječe stablo? Iz sjemena. A odakle potječe sjeme? Iz nekog drugog stabla.

Znači sve što postoji i sve što možemo vidjeti u kreaciji potječe iz nečega, je li onda logično i znanstveno reći da u konačnici sve potječe iz ničega?

Ništa što možemo iskusiti ne potječe iz ničega, a što onda reći o cijelom svemiru, koji funkcionira na tako nevjerojatan znanstven način. Tehnologija jednog tijela je složenija od najboljeg računala kojeg čovjek može stvoriti. Jesu li ta računala proizašla iz ničega?

Ako sve potječe iz nečega, tada je to ‘nešto’ definicija Boga. Drevne knjige objašnjavaju kako je Bog Apsolutna Istina iz koje sve potječe. Očigledno, to ‘nešto’ iz čega sve potječe nije nešto obično poput nas. To ‘nešto’ je daleko uzvišenije. Različite knjige znanja kao što su Bhagavad-gita, Kuran, Biblija itd, a koje su nam poznate, poruke su koje dolaze od toga ‘nečega’ – Boga.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 15.05.2016.
Slijedeća objavaNumerološki aspekti od 16.5.-22.5.: Strpljenje je snaga- Svemir će poslati pomoć kada je najpotrebnija!
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.