atma.hr – 52




U životu je najvažnije ne donositi sudove na temelju memorije ili karmičkih ostataka u obliku misli jer iskrivljuju stvarnost.

Sud donosimo iz trenutka, iz osjećaja ovdje i sada, iz sadašnjosti u kojoj prebiva ljubav. Naše ljubavi zasnivamo na nesvjesnim karmičkim ostacima zasnovanim na dominaciji, koja se manifestira putem planeta. Dakle, mi tražimo partnere koji imaju slične karmičke obrasce, odnosno slične projekcije problema koje trebamo riješiti. Kada se svađamo, radimo to jer tražimo da se partner uskladi prema našim karmičkim obrascima ili arhetipskoj slici koja je programirana našim prošloživotnim iskustvima. Kada kažemo: volim te, onda to znači da nas privlače partnerovi nesvjesni karmički programi, a obično su to iskustva koja su nam zajednička. Kada kažemo da je ljubav dobrota, ona to nije. Kada kažemo da je ljubav odnos, ona to nije, jer ona postoji samo u prisutnosti i bez nesvjesne memorije. Ipak, sve dok se ne riješimo dubokih nesvjesnih memoriranih strahova i ljutnje, ne možemo biti okrenuti sadašnjosti jer nas vuku programi prošlosti.

atma.hr – 52




Joga je tražila rješenje u osmeročlanom putu u kojem se kroz meditaciju spaljuju nesvjesni spremnici ili bidje. Taoizam je tražio kroz taoističke tehnike, misticizam kroz ljubav prema Bogu, a današnje tehnike kroz čišćenje spomenutih programa. Jyotish preporučuje preventivne mjere.

Sve dok ne osvijestimo da razmišljamo na temelju krivih informacija dobivenih iz nesvjesne memorije, ne možemo vidjeti da krivo percipiramo stvarnost što donosi toliku količinu boli u ljudske živote. Mi još nismo niti blizu dijagnosticiranja stanja. Još ne vidimo problem, pa kada govorimo o koncentraciji na disanje, na promatranje vlastitih programa, sve nam to izgleda prihvatljivo, ali u praksi slabo provedivo jer narcizam i obrambeni sustavi sve čine kako bi što prije pobjegli od osvještavanja. Mi još živimo u predodžbama o stvarnosti. Ljudi ne povezuju činjenicu da u stvarni život privlačimo sve ono što nosimo u sebi, ali ne samo radi jednodimenzionalnog zakona karme već radi razvoja potencijala i mogućnosti razvijanja sposobnosti voljenja.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 52




Prethodna objavaŠto nam poručuje naše tijelo
Slijedeća objavaOdakle sve potječe?
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.