Created by Freestockcenter - Freepik.comPeople image created by Freestockcenter - Freepik.com

atma.hr – 52
Zvuči pomalo apsurdno, da se ponekad odričemo vlastite moći, jer tko je lud izabrati biti slabić, jadnik i mlakonja?! Zapravo svi smo mi to nesvjesno puno puta učinili.

Kada i kako to činimo? To učinimo svaki puta kada kažemo da je netko ili nešto izvan nas krivo za stanje u kojem jesmo.

Povrijedili su nas partneri, prijatelji, država nas vara, šef nas maltretira, firma iskorištava, susjed diže tlak, bogme i vrijeme je ponekad totalna katastrofa i pravi razlog da budemo živčani cijeli dan.

atma.hr – 39

Upravljate li vlastitim emocijama?

E pa dragi moji, ako izabirete da vanjske “stvari” upravljaju time kako se Vi osjećate onda zaista nije lako. Nesvjesno ste dali moć svima i svemu izvan sebe i objavili da Vi ništa nemate sa time već je Vaš život kontroliran od vanjskih sila (luđaka u prometu, podivljale punice, nezahvalnog muža, bahatog susjeda, političara lopova i ostale bagre koja uništava Vaš život).

Ako je to zaista Vaše uvjerenje, možete odmah prestati čitati dalje, jer nastavak će Vam još više dići tlak ili izazvati osip.

Dakle, stvari su takve kakve jesu; da država je u banani, punica je fakat naporna, partner je zabrijao sa drugom, u firmi Vas ganjaju od jutra do mraka, i kiša lijeva danima kao iz kabla. I što bi Vi sa time? Vi želite da je to drugačije da bi se vi osjećali bolje. Ali realnost je upravo takva kakva je; kiša lijeva kao iz kabla, a kako ćete se Vi osjećati u vezi toga odlučujete (svjesno ili nesvjesno) Vi sami.

Reći ćete; ali što da ja radim sa punicom koja je fakat luđakinja? Vrlo je jednostavno. Postoje samo dvije mogućnosti, a to su: “Take it, or leave it!“ (Uzmi ili ostavi.). Drugim riječima; jedino što možete učiniti jest ili da ju prihvatite takvu kakva jest i u miru živite sa time ili se maknete od nje.

Isto vrijedi za šefa i sve ostale likove iz priče.

Osnovna zabluda jest’, da se život mora odvijati na određeni način (a to je samo projekcija našeg uma) kako bi nama bilo dobro, kako bi ostvarili balans, mir, zadovoljstvo, uspjeh, radost i sl.

atma.hr – 39

Vratite svoju moć i budite svjesni sebe!

Ključ je u tome, da o našoj percepciji i svjesnosti ovisi kako ćemo se mi osjećati. Svijet je onakav kakvim ga mi doživljavamo. Svijet je sam po sebi takav kakav jest – neutralan. Čaša je istovremeno puna i prazna do pola.

To kako Vi doživite čašu i vodu ja Vaša stvarnost. Nekome je ovaj tekst divan, nekome glup, nekoga iritira, a za nekog niti ne postoji, jer jednostavno nije naletio na njega.

Svaki puta kada Vam se čini, da su vanjske okolnosti uzrok Vašeg stanja shvatite da ste u zabludi. Vratite svoju moć i odlučite biti svjesni sebe i toga što kreirate. Kakav doživljaj sami sebi kreirate.

Sljedeći puta kad se nađete u situaciji gdje se osjećate loše, pogledajte u sebe i upitajte se zašto ste izabrali osjećati se tako. Prodišite i dajte si priliku da tu istu situaciju vidite drugačijim očima. Drugačiji pogled na život rezultati će i drugačijim doživljajem i iskustvom života.

Iva Solarević Jeličić, prof. / ordinacija.hr

ATMA SAVJETNICI


Widget not in any sidebars

Widget not in any sidebars

Otkrij POLARIS disk

polaris zeleni 55f1520240c70 600xr 1

Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez dana obuke!
POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.
Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta (tamo gdje imate problem).
Na POLARIS također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak.
Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta!
POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Brza dostava – Tisuće zadovoljnih kupaca