Foto: unsplash.com

atma.hr – 52
Svjesno kreiranje značajan je alat za obogaćivanje života. Kreiramo li uz pomoć zakona privlačenja, onda znamo da svoje želje odašiljemo kontinuirano, svjesno i nesvjesno.

Svaki put kada shvatimo da nešto ne želimo, mi smo poslali svoju želju u svemir i on je odmah odgovorio pozitivno. On je našu želju smjestio u jedan balon koji čeka da se mi sa svojim emocijama i svojom vibracijom uskladimo sa željom i da dođemo na vibraciju rješenja. Usklađivanje sa željama je najvažniji korak kreiranja uz pomoć zakona privlačenja, a ima i puno načina kako to možemo postići.

Usklađivanje sa željama – put do uspjeha

Vizualizacija i razmišljanje o situaciji kao da se ona dogodila, jedan je od načina kako se sa željom možemo uskladiti. Međutim, jeste kada razmišljali o ovome:

Naše želje su ono što još nemamo u životu. Svaki put kad pomislimo na to što želimo, iz naše podsvijesti se podižu nesvjesne misli i emocije koje govore da li smo mi sa svojim unutarnjim stanjem spremni za primanje toga što smo poželjeli,  ili još nismo.

Zato je kod vizualizacije jako važno ne samo vizualizirati, nego i primijetiti kako se osjećamo dok vizualiziramo.  Um i tijelo su bezuvjetno povezani, pa tako svaki put kad pomislite na nešto što želite, a nemate, pojaviti će se emocija koja definira vašu misao i određuje vaš stav o sebi – kada to nemate. Ta misao definira kako se osjećate kada to nemate.

Zato je važno tijekom vizualizacije, opustiti se, skenirati svoje tijelo i emocije i primijetiti koje se reakcije pojavljuju. Jesu li one pozitivne, ili ima i onih negativnih.

Ako tijekom vizualizacije ima negativnih misli, emocija ili fizičkih pojava – ponekad se dogodi da se pojavi fizička manifestacija kada mislimo na ono što želimo a nemamo. Ona se može manifestirati u obliku grča, ubrzanog disanja ili čak boli. Ako tijekom vizualizacije imate takve pojave, onda vibrirate negativno i vibrirate s mislima koje upravljaju negativnim emocijama. Takve emocije komuniciraju sa Svemirom umjesto vas i tada sigurno komuniciraju negativno, jer uzrok negativne emocije tijekom vizualizacije je misao koja kaže ili da je to nemoguće, ili moguće ali ne vama, ili nešto treće… u svakom slučaju, tada se javlja negativno vjerovanje.

Zato je važno, tijekom vizualizacije, primjetiti te negativne emocije i upravljati s njima.

Kako upravljati emocijama

Jedna vrlo učinkovita opcija otpuštanja emocije je sljedeća: osjetiti tu emociju u potpunosti – primijetiti ju. Vi ste sada u procesu kreiranja i naišli ste na prepreku koju treba nadići, maknuti je sa svog puta. Ona vam se uz pomoć emocija jasno pokazala i zato ju nemojte ignorirati, nego joj dajte pozornost što ona i želi. Ona se želi maknuti iz vašeg života, zato se i pojavila.

Osjetite tu emociju u potpunosti i svjesno joj pojačajte intenzitet – ali baš jako , a onda udahnite duboko na nos i izdahnite na usta. Primjetit ćete da će njen intenzitet nakon što napravite ovu vježbu nekoliko puta, popustiti.

Dok to radite, primjetite koje misli se pojavljuju i kako se izmjenjuju… one će se izmjenjivati od negativnih prema pozitivnim, a na tjelesnoj razini ćete osjetiti značajno olakšanje jer emocije koje se nalaze u sustavu na tjelesnoj razini stvaraju ukočenost. Po promjeni  opuštenosti tijela možete primjetiti da li ste se maknuli od te negativne misli i negativne vibracije koja vam je bila prepreka na putu do cilja. Ako dovoljno dugo to radite, emocija i negativno uvjerenje koje je u vezi s njom će se maknuti s vašeg puta prema cilju.

Za kreiranje je važno držati fokus. Zato odmah nakon što otpustite tu emociju na koju ste naišli, nastavite vizualizaciju i opet uradite isto sa slijedećom koja se pojavi… Na ovaj način, zapravo dižete vibraciju prema rješenju koje ste odredili i usklađujete svoju vibraciju sa rješenjem i  to prečicom.

Druga vježba je  jednako učinkovita.

Vizualizirajte situaciju koju želite imati u svom životu i onda primijetite emocije i blokade koje se pojavljuju na razini misli, emocija i naravno fizičkoj razini.

A onda – promijenite film, prevarite um!  Sada vizualizirajte kao da tu situaciju nemate.

Čim počnete konstruirati drugu sliku od one koju priželjkujete, čim se uživite u drugu opciju i primjetite kako je biti u rješenju koje ne želite a koje podsvijest kreira,  i um i tijelo će reagirati brzom reakcijom – ne ja to ne želim. Nakon toga prebacit će fokus na ono što žele i tako ćete brzo dići vibraciju prema rješenju.

Kada smo u procesu kreiranja usmjereni prema rješenjima, zapravo osvještavamo puno svojih blokada koje su unutar nas i koje se podižu kada nam je fokus na rješenjima. Te blokade kažu da mi to ne možemo, ne zaslužujemo i u skladu s tim one tada dolaze u prvi plan i zapravo kreiraju.

U tim trenucima, mi nemamo uvid kako je biti u toj negativnoj stvarnosti, već ju samo kreiramo jer smo u kontrastu. Zato je dobro asocirati se vrlo kratko u negativnu opciju situacije. Tada um osvještava što ne želi i upotpunjuje već postavljeni mozaik iz prve vizualizacije i objedinjuje informaciju što želi, ili što konačno želi. Jasno je svima nama da mi negativne situacije ne želimo, a još jasnije nam je kada u te neželjene situacije i dođemo…

Zato, omogućite umu taj uvid prije nego je kreirao negativnu situaciju i on će vas, kada dobije taj uvid, brzinom svjetlosti odvesti u novu stvarnost koju zapravo želi.

Sretno!

Melita Manojlović, Life Business Coach
https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaKoju lekciju nam donose ljudi od kojih nam se diže kosa na glavi?
Slijedeća objavaSenzibilne duše se znaju zaljubiti gotovo svakodnevno
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.