Voljeti ne znači voditi ljubav, ili biti dobar prema svom partneru, ili strpljivo odgajati svoje dijete, ili voditi unuka u park. Ovo su geste koje mogu proizaći iz osjećaja ljubavi, ali to nije definicija ljubavi.

atma.hr – 52
Voljeti znači biti svjestan svega oko sebe. Voljeti znači iskreno se zaljubiti u svoj život i ideju života uopće.

Ljubav znači voljeti sve ljude i cijeniti njihovo postojanje, koliko god da je to nekada teško ili čak nelogično. Voljeti znači voljeti sve životinje i prirodu oko sebe i čuvati ih kao što čuvamo svoje domove i osobne stvari u njima. Voljeti znači shvatiti svrhu svih naših problema, iskušenja, nemilih događaja.

Ljubav znači biti svjestan svega što imaš, svega što si postigao. Ljubav je fokus na život i pokušaj da se shvati što on znači i zašto smo ga dobili na poklon. Čovjek koji je iskreno zahvalan za svoj život zavoljet će sve što u njegov život uđe, bilo to na oko dobro ili loše.

A zašto vam ovo sve pišem? Kako bih vam kroz ovo pismo ponudila svoju iskrenu ljubav, u nadi da ćemo, kada shvatimo kako ona funkcionira, to znanje iskoristiti za svoje najveće dobro.

atma.hr – 52
Kada u potpunosti pojmimo što je ljubav – bezgranična, moćna sila koja u naše živote može s neviđenom lakoćom privući sve ono na što smo usredotočeni – ostaje nam samo da svaki budan trenutak živimo tražeći još više onoga što se može voljeti.

A voljeti se može sve.

Sve što nađe put do postanka, vrijedno je ljubavi i duboko u sebi nosi ljubav.

Čak i ono od čega bježite tu je da bi vas nečemu naučilo i na taj način pružilo svoju ljubav. Pa i oni ljudi od kojih vam se diže kosa na glavi, tu su da vam isporuče neku lekciju. I davno prošli događaji koje s prezirom i mržnjom već dugo nosite na duši, ako se malo udubite, vidjet ćete da su donijeli mudrost, znanje i ljubav.

Vrijedi zapamtiti činjenicu da ono na što obratite pažnju uvijek pronalazi put do vaše stvarnosti, bilo to naizgled dobro ili zlo. Ako svoj fokus oplemenite osjećajima i mislima ljubavi, stvorit ćete privlačnu silu koja je neodoljiva, neuništiva, nepogrešiva.

atma.hr – 52
Gledajte samo u ono što volite.

Slušajte samo o onome što vam se sviđa i što vas ispunjava.

Govorite samo o onome što vam ispunjava dušu i oplemenjuje srce.

Umjesto tv sapunica ponudite svojim očima dobru knjigu.

Umjesto vijesti, prirodu.

Umjesto kritike, riječi podrške.

To je ljubav. Ostalo je sve neuspjeli pokušaj življenja.

Autor: Bojana Čupić

Preuzeto s portala: uspesnazena.com