atma.hr – 52
Sigurno poznajete žene koje imaju pozitivan pogled na život čak i onda kada i situacije nisu najbolje. Međutim, činjenica je da one nemaju nikakav čarobni štapić koji im održava dobro raspoloženje. U čemu je “trik”?

Naime, one jednostavno upražnjavaju navike i ponašanja koja poboljšavaju njihov pozitivan pogled na svijet.

Sljedeće mogu i vama koristiti…

1. One imaju rituale koji ih smiruju

Život vam može donijeti niz stresnih situacija ili događaja, a pozitivne žene znaju kako se nositi s njima na zdrav način. Zapravo, određena ponašanja mogu potaknuti pozitivne emocije. Istraživanja pokazuju da su vježbanje i meditacija povezani s boljim raspoloženjem. Upravo zbog toga ih pozitivne, optimistične žene redovito upražnjavaju.

atma.hr – 52
2. One koriste svoju pozitivnost tijekom izazovnih vremena

Istraživači sugeriraju da njegovanje optimističkog načina razmišljanja može pomoći da se bolje uhvatiti ukoštac sa životnim izazovima što za rezultat može imati veće životno blagostanje. Naime, pozitivne emocije trenutno povećavaju pažnju i poboljšavaju razmišljanje što, zauzvrat, pomaže da lakše riješite problem koji je pred vama.

3. One prihvaćaju i negativnosti

Nitko nije imun na teške životne trenutke, čak ni optimisti. Ključ je biti pozitivan, ali prizemljen u realnosti. Sigurno postoji mnogo izazova s kojima se svakodnevno susrećete. Pozitivne žene im odmah pristupaju, s parolom “I ovo će proći”. Ideja u ovome je da su se one i ranije susretale s izazovnim situacijama, ali su ih prebrodile.

atma.hr – 52
4. One nisu stroge prema sebi

Mnogi od nas su previše kritični prema sebi, ali pozitivne žene su naučile da se prihvaćaju onakvima kakve su. Istraživanja pokazuju da samo-prihvaćanje može biti od vitalnog značaja za sretniji život.

5. One eliminiraju toksične veze

Ono tko ste djelomični je odraz onoga čime se okružujete – upravo zbog toga je dobar “sustav potpore” od ključnog značaja za optimističan pogled na svijet. Istraživanja pokazuju da su emocije poput stresa i sreće “zarazne” – što ste više oko njih, veća je vjerojatnost da se tako počnete i ponašati. Naoružane ovim znanjem, pozitivne žene grade snažan društveni krug koji im pomaže da ojačaju njihovu pozitivnu prirodu.

6. One slave male pobjede

Pozitivne žene se jednako odnose prema velikim uspjesima i malim pobjedama. Istraživanja pokazuju da zahvalnost može dovesti do povećanja optimizma, a to je navika koju pozitivne žene svakodnevno prakticiraju. Zahvalnost na malim trenucima pruža više mogućnosti za osjećajem pozitivnosti i optimizma, jer se fokusirate na više aspekata u toku dana.

Autor: minimagazin.info