Iz naše točke gledišta možemo vidjeti da će se vremenske linije još jednom razići. U vašim zajednicama Novog Doba puno se raspravlja o konceptu razdvajanja Zemlje. Definicije mogu varirati, ovisno o izvoru, ali kako asimilirate prethodnu raspravu o djelovanju vremenskih linija, sada možete shvatiti što je to što svi nastoje opisati. Svijest koja postoji kao kolektiv u ovoj vremenskoj liniji je došla do točke odstupanja i nalazi se u trenutku stvaranja nove vremenske linije.

Kada se to dogodi, svijest koja posjeduje gustoću, iskustvo i želju pomaknut će se u ovu novu vremensku liniju, dok preostale vremenske linije ostaju. Svijest koja nije spremna ili nema za to volju ostat će u trenutačnoj vremenskoj liniji. To je pomak u četvrtu gustoću i već se odavno trebao dogoditi za ovaj kolektiv. Ovaj vremenski pomak i uzdizanje u četvrtu gustoću odvojeni je događaj koji nije povezan s okončanjem eksperimenta negativnog polariteta u ovoj galaksiji.

Usporedimo temu negativnog polariteta s konceptom vremenskih linija i povijesti. Do ove točke u kolektivnim povijestima Zemlje postojao je negativni polaritet, a njegov utjecaj stvorio je neke zanimljive događaje. Povijest koju promatrate bogata je brutalnim sukobima i, uz nekoliko iznimaka, pobjeda je bila preteča mira. Ovaj rascjep od jedinstva bio je razlog zašto je negativni polaritet stvoren, no on više nije koristan i polako se počinje iskorjenjivati. Pitanje koje se potom postavlja jest kako će to utjecati na sve vremenske linije koje postoje na zemlji i diljem galaksije?

Odgovor je jednostavan: negativni polaritet neće više postojati ni u jednom konstruktu, ni u ovoj galaksiji, ni u nekoj drugoj.

Kao što smo naveli, sve vremenske linije koje postoje imaju povijest koja je utvrđena kada je došlo do odstupanja. Te povijesti mogu se usporediti s fotografskom slikom koja je zauvijek zaključana u supstrat u trenutku slikanja. Bilo koja vremenska linija koja je stvorena iz pokolja negativnog polariteta sadržavat će povijest tog pokolja, ali od tog trenutka prema naprijed u konstruktu podjela ili mržnja više neće postojati.

Lako je vidjeti sukobe koje negativni polaritet trenutno stvara u vašoj realnosti. Sada zamislite da su svi tragovi te svijesti uklonjeni iz vaše vremenske linije od jednog do drugog trenutka. Kako bi to izgledalo? Bez impulsa ili želje da nanesete zlo drugome, što biste napravili? S fokusom koji više nije na vlastitim interesima, koliko bi se brzo vaša realnost promijenila?

To će se također dogoditi u svim drugim vremenskim linijama koje trenutno proživljavaju negativni polaritet. Ere Vikinga i Rimljana više neće biti ere osvajanja. O tome što će one postati bez negativnosti odlučit će kolektivi koji tamo postoje.

Izvadak iz knjige:
Širenje svijesti u uzdizanju – Kako razumijeti univerzum, svijest i duhovno uzdizanje