Da li ste se ikada pitali ‘koji je smisao ovoga života’ i koja je vaša uloga u njemu !? Ako jeste, da li ste našli odgovor na to pitanje!? Ako niste, krajnje je vrijeme da si postavite to pitanje, jer pronalaženje odgovora na njega zapravo i jeste smisao našega života.

atma.hr – 39

Ono što je najljepše od svega jeste put koji nas vodi do toga odgovora, put kroz upozavanje sebe i otkrivanje svojih mogućnosti, put koji nas na kraju dovodi do oslobođenja od svih strahova i problema. Jer na kraju krajeva svi ti strahovi i problemi su samo iluzija našega uma, produkt neznanja i identificiranja sa nečim što mi zapravo nismo.

Prečesto mislimo kako je život takav kakav jeste i da mi na njega ne možemo utjecati, vjerujemo kako se stvari događaju same od sebe i da su pod utjecajem sudbine a ne naše volje. No prava istina je ta da smo mi ti koji po svojoj prirodi posjedujemo mogućnosti da vodimo svoj život u kojem god smjeru želimo, mi smo ti koji biramo svoje misli, svoje riječi, svoja djela i svoja uvjerenja, a sve to skupa jeste uzrok onoga što živimo.

Život je zapravo sam po sebi jednostavan, a mi ga kompliciramo jer ni sami ne znamo što želimo od njega, to nas čini nesretnim i ogorčenim, jer ne znamo gdje da nađemo trajnu sreću i zadovoljstvo. Prije svega treba da shvatimo da ih tražimo tamo gdje ih nikada pronaći nećemo, u objektima izvan nas od kojih ne možemo dobiti ništa osim prolaznih i kratkotrajnih osjećaja lažnoga zadovoljstva.

atma.hr – 39

Ako želimo biti sretni, zadovoljni, zdravi, uspješni, bogati, voljeni i ispunjeni u svakome smislu, moramo razumjeti da ništa od toga ne dolazi izvana nego uvijek i isključivo iznutra kroz našu svjesnost, našu maštu, naše misli, naše osjećaje, našu vjeru te kroz našu ljubav koji imamo prvenstveno za sebe pa onda i za cijeli svijet.

Svo nezadovoljstvo života dolazi iz nedostatka ljubavi prema sebi a nedostatak ljubavi prema sebi dolazi iz nepoznavanja svoga pravoga identiteta. Mi sebe poistovjećujemo sa svojim uvjerenjima, svojim strahovima, navikama, postignućima, uspjesima, neuspjesima itd. No zapravo mi nismo ništa od toga, jer sve to jeste samo lažni identitet sačinjen od naše memorije koju smo prihvatili za svoju ultimativnu stvarnost.

Uistinu, život je poput ogledala, ako stanete pred njega i nasmijete mu se on će vam uzvratiti osmjehom. Stoga, smiješite se životu, uživajte u njemu i predajte mu cijeloga sebe, tek tada će se i On u potpunosti predati vama.

Namaste

Anđelko Katinić, zivottosamja.blogspot.de

Pratite Vitae est i na Facebook stranici

atma.hr – 75Prethodna objavaTvoje istinsko TI
Slijedeća objavaJesu li današnja djeca nepristojnija (i usamljenija) od prethodnih generacija?
Anđelko Katinić
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here