Svaki dan je novi poziv. Svaki dan počinjemo ispočetka. Ništa nije nepopravljivo, jer dok god dišemo možemo odlučiti i učiniti nešto u drugačijem smjeru. Ne moramo živjeti u paklu kojeg smo sami stvorili.

atma.hr – 78
Izdaja. Izdaja je najgora stvar. Deveti krug pakla.

Ne kada vas izda netko drugi, nego kad izdate sami sebe.

Kada spoznate da ste prodali svoju sreću, pogazili svoje snove, ugušili svoju strast. Gotovo ušutkali onaj svoj unutarnji glas i ugasili vatru u sebi. Želju za životom. Istinskim življenjem u radosti i sreći. Onako baš iskreno u skladu sa sobom.

To mi je najtužnije kad vidim kod ljudi. Kad oči više ne sjaje i kad ne vjeruju da više ima nade za njih. Kad su tijekom života ispunjavali više želje svoje okoline, nego svoje.

Kad su ispunjavali formu, a oni sami nisu bili ispunjeni.

Kad dišu, ali više ne žive. I guše se u obilju krivnje pa tonu sve dublje. Pa onda krive sve ostale, neki svjesno, a neki nesvjesno.

A najgore je što znaju u dubini duše da je to bio njihov izbor i da su mogli drugačije. Samo da su poslušali sebe i bili malo hrabriji, malo odlučniji…

Utješi ih spoznaja kad im kažem da su radili najbolje što su znali. Jer jesu.

I razuvjerim u uvjerenju da više nema nade za njih. Jer ima.

atma.hr – 39

Svaki dan je novi poziv. Svaki dan počinjemo ispočetka. Ništa nije nepopravljivo, jer dok god dišemo možemo odlučiti i učiniti nešto u drugačijem smjeru. Ne moramo živjeti u paklu kojeg smo sami stvorili.

Ako ništa drugo, onda barem spoznajmo da isto tako možemo stvoriti i Raj. Prvo u sebi, u svom srcu i umu, pa onda i u svojoj okolini. Nikad nije kasno, baš nikad. Osim ako mi tako odlučimo. Potpuna odgovornost je na nama.

Ne može vam nitko ugušiti sreću, osim ako vi to ne dopustite. Jer koliko god mislili da se možda žrtvujete da bi vaši najbliži bili sretni, zapamtite da im ništa ne možete dati ako sami niste sretni. ISTINSKI SRETNI.

Jedino onda možete donijeti najveću dobrobit i u njihov život. Sve ostalo je isprazno. I osjeti se da nije to TO. Jer ne možete sakriti energiju kojom zračite. Ako ste vi sami u mraku, ne možete osvijetliti drugoga. Nikako.

A znam da želite. I znam da možete. I znam da imate najbolju namjeru. Samo prvo krenite od sebe. Skinite te okove koje ste si sami nametnuli. I živite svoj život po svojim mjerilima. Po svojim vrijednostima. Ispunjeni i sretni. To je jedini recept.

atma.hr – 78
I onda, ako tako uistinu živimo… jednom kad odemo, nećemo se kajati. Nećemo žaliti što nismo učinili ovo ili ono… Nećemo tugovati za potraćenim vremenom.

Jer ćemo znati da smo Živjeli. Istinski Živjeli! 💖

Iva Bradarić

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja