Designed by Jcomp

Čovjek ponekad nije ni svjestan koliko je bogat i blagoslovljen, dok ne bude uskraćen za neke osnovne stvari. Kada postanemo zahvalni za ono što imamo u životu i naučimo uživati u sitnicama korak smo bliži ispunjenom životu.

atma.hr – 78
Biti zahvalan na stvarima koja nam je život dao je temelj dobrog i stabilnog života. Da bismo ostvarili sve želje i došli do nekih većih stvari i dostignuća, vrlo je važno biti zahvalan za ono što nam je trenutno život osigurao.

Željeti više je sasvim u redu, ali cijeniti ono što imamo u ovom trenutku je neophodno za daljnji napredak.

Kada govorimo o zahvalnosti, ne mislimo samo na materijalne stvari. Zahvalnost za neke sitne radosti, poput sunčevih zraka, lijepog vremena, šetnje u prirodi, toplog doma je važna. Kada naučimo radovati se stvarima poput tih, sreća nam je na dohvat ruke.

Čovjek ponekad nije ni svjestan koliko je bogat i blagoslovljen, dok ne bude uskraćen za neke osnovne stvari. Zato jedino pravilo u ovom slučaju glasi, uživajte u životu i fokusirajte se na stvari koje su pozitivne i izmamljuju vam osmijeh na lice.

atma.hr – 39

Jeste li znali da je zahvalnost tehnika koja se može vježbati?

Svaku večer prije nego što odete na spavanje napišite na komadu papira popis stvari za koje ste zahvalni i koje vas ispunjavaju osjećajem sreće. Pročitajte ih na glas i nekoliko minuta razmišljajte o njima.

Nitko ne tvrdi da ćete odmah postati najsretnija osoba na svijetu, ali ukoliko ovo prakticirate redovno, postat ćete svjesni činjenice da imate mnogo razloga da budete veseli, a samim tim taj osjećaj će postati ustaljen, a on je siguran put ka dobrom životu.

Jednostavno nabrajanje razloga zbog kojih biste trebali biti zahvalni donosi osjećaj radosti i toplinu oko srca.

Ne postoji čarobni štapić za postizanje ravnoteže u životu, ali ova tehnika može značajno pomoći. Ukoliko se u nekom trenutku osjećate loše, ovim načinom možete popraviti raspoloženje, tvrde psiholozi.

stil.kurir

atma.hr – 78