Foto: sannyas.wiki

“Ako si bogat, ne razmišljaj o tome, ako si siromašan, ne shvaćaj ozbiljno svoje siromaštvo. Ako budeš u stanju živjeti u miru, sjećajući se da je svijet samo predstava, bit ćeš slobodan, nećeš biti dirnut patnjom. Patnja dolazi samo od ozbiljnog odnosa prema životu. Počnite tretirati život kao igru, uživajte u njemu.” –  Osho

atma.hr – 52
Kako se danas osjećate? Jeste li energični, sretni, motivirani? Na čemu danas možete zahvaliti?

U suvremenom svijetu punom trke i obaveza, materijalizam dobiva sve veći značaj. Novac je sjajan stvar bez koje ne možemo i energija koja nam može u mnogim situacijama pomoći. Međutim, kada se naš život pretvori u konstantno razmišljanje o materijalnom, on postaje patnja.

Mnogi ljudi pate zato što nemaju novi automobil, najnoviji telefon, markiranu torbu… Ove želje nas često dovode u zabludu, jer njihovo ispunjenje donijet će samo privremenu i prolaznu sreću.

Kada kupite novi auto bit ćete zadovoljni nekoliko mjeseci ili godinu dana, a onda ćete željeti da ga zamijenite još boljim modelom. Ponovo ćete očajavati za nekom gomilom lima, sreća iščezava i nastaje patnja i borba s negativnim emocijama i mislima.

U svijetu materijalnog, ne bismo smjeli zaboraviti na duhovni razvoj koji je neophodan poput zdravlja i hrane koju svakog dana unosimo.

Osho ističe da smo zaboravili kako je život jedna divna igra i avantura, ako ga tako doživimo, možemo pronaći radost u svakom trenutku.

“Ako si bogat, ne razmišljaj o tome, ako si siromašan, ne shvaćaj ozbiljno svoje siromaštvo. Ako budeš u stanju živjeti u miru, sjećajući se da je svijet samo predstava, bit ćeš slobodan, nećeš biti dirnut patnjom. Patnja dolazi samo od ozbiljnog odnosa prema životu. Počnite tretirati život kao igru, uživajte u njemu.” – rekao je Osho.

Život je divno putovanje u kojem ne treba trošiti riječi na ljutnju, bijes, patnju za materijalnim i nervozu. Proživite ga kao jednu zabavnu i izazovnu igru, a oni koji u sebi pronađu mir i radost bit će pravi pobjednici.

sensa.mondo

atma.hr – 52