Foto: pixabay.com

Ovaj napitak jača imunitet i čisti cijeli organizam od štetnih tvari. Nije ga teško pripremiti, a čini čuda za očuvanje zdravlja.

atma.hr – 52
Ovaj moćni napitak koji se koristi kao lijek je odlično sredstvo za izbacivanje viška soli, poboljšava vitalnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne žile i rad srca,  piše uspesnazena.com.

Također, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Čisti cijeli organizam od štetnih tvari.

Pripremiti ovaj napitak nije teško. Glavni sastojak je češnjak. Drugi je vino.

Češnjak posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje.

Podrijetlom iz centralne Azije, češnjak je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja već preko 5000 godina.

Zbog svojeg jedinstvenog sastava, češnjak povoljno utječe na mnoge bolesti poput virusnih i bakterijskih infekcija, artritisa, kardiovaskularnih bolesti, bolesti dišnih puteva, probavnih tegoba, parazita i kroničnog umora.

Istraživanja potvrđuju da redovito korištenje češnjaka regulira tlak i razinu kolesterola i šećera u krvi. Studije također potvrđuju da češnjak može poslužiti kao odlična prevencija mnogih vrsta raka.

atma.hr – 52
Kako pripremiti napitak od češnjaka – recept:

U staklenku od litre staviti 12 režnjeva češnjaka, svaki režanj nasjeckati na četiri dijela.

Preliti režnjeve s pola litre kvalitetnog domaćeg crnog vina.

Zatvoriti i ostaviti na prozoru, na sunčanu stranu na 2 tjedna.

Svaki dan promućkati oko 2-3 puta.

Nakon 2 tjedna, procijediti i prebaciti u tamnu staklenu bocu.

banner za knjige malahov

Korištenje:

Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 čajnu žličicu tijekom jednog mjeseca.

Tretman možete ponoviti poslije 6 mjeseci.

Kako ovo djeluje?

Češnjak ubija parazite i patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti dok istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema istima.

atma.hr – 52
Korist češnjaka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je s njegovom sposobnošću eliminacije lošeg kolesterola.

Osim toga, češnjak je koristan kod visokog tlaka: širi krvne žile što doprinosi smanjivanju povišenog tlaka.

U crnom vinu, ovaj dobiveni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bez sumnje biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, čistom stanju.

uspesnazena.com