Neke stvari u domu se jednostavno se smatraju vibracijski lošim izborom jer privlače negativnu energiju, a crpe pozitivnu i potrebno je što prije ih se osloboditi. Evo o čemu se radi!

atma.hr – 52
Feng shui, drevna kineska vještina, vodi se najprije time da vaš dom ne bude opterećen nepotrebnim stvarima.

Feng shui naglašava pravilno pozicioniranje svjetla, namještaja, odabir boja ovisno o namjeni prostorije – sve u cilju pravilnog protoka energije. Neke stvari jednostavno se smatraju lošim, one dozivaju negativnu energiju, crpe pozitivnu i potrebno je što prije ih se osloboditi.

Suho, umjetno i uvenulo cvijeće

Feng shui tradicija smatra da je držanje suhog cvijeća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simboliziraju rast i prosperitet, a to svakako ne možemo vidjeti na osušenom cvijeću ili biljkama.

To uključuje i potpourri koji mnogi koriste kao osvježivač prostora. Ukoliko volite cvijeće, nabavite novi buket ili lončanicu, jer suho i uvelo tj staro cvijeće predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cvijeće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tijekom svoje cirkulacije.

Suho cvijeće stvara loš feng shui zbog toga što ostavlja nepokretnu energiju. Kad negdje ponosno izložite suho cvijeće postaje teško živjeti u trenutku. Možda ćete čeznuti za djetinjstvom ili bivšim ljubavima. Možda ćete se čak osjećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se riješite buketića kojeg čuvate još od maturalne večeri i investirate u svježi buket.

atma.hr – 52
Biljke u feng shuiju simboliziraju rast, ali samo ako rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvorit će vam probleme. Možda će vam biti teško ustati ujutro, a na poslu ćete se možda osjećati umorno i neproduktivno. Ako biljke pate zbog vaše nemarnosti, poklonite ih pažljivijem “vrtlaru” i nabavite nove, zdrave biljke o kojima ćete se više brinuti.

U Feng Shui, umjetno cvijeće se smatra sakupljačem prašine i predstavlja mrtvu, ustajalu energiju. Preporučuje se izbaciti sve što je plastično ili mrtvo i zamijeniti ga sa zdravim, živim biljem i vazama svježeg rezanog cvijeća. U prostorima u kojima nemate dovoljno svjetla da biljke rastu, možete koristiti svilene biljke i cvijeće, jer su napravljeni od tkanine.

Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć.

Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestirati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

atma.hr – 52
Stvari kojima je istekao rok trajanja

Rok trajanja namirnica i lijekova je bitna stavka u Feng shui konceptu. Hrana se promatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš hladnjak prepun hrane koja više nije upotrebljiva, riskirate da poljulja mir i stabilnost voljenih osoba. Također, nakon što pročisitite hladnjak, osjetit ćete mir i spokoj.

Hladnjak pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu. Pregledajte ga jednom tjedno , ali ne zaboravite ormariće i druga mjesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što nije jestivo.

Lijekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za njegu, kao i lijekovima bilo koje vrste. Oni sadrže toksičnu energiju koja vam uvelike može otežati opuštanje, kako tjelesno tako i psihičko, prilikom odmora.

Zato pregledajte ormariće i kutije i riješite se svih lijekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi tjeskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

atma.hr – 52
Specifične fotografije

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim partnerom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mjestima. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki utjecaj na vašu podsvijest.

Ako želite napraviti mjesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite te stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda i lakše privući.

Također, ne stavljajte po zidovima i u okvire slike koje povezujete s nečim tužnim, dobro presortirajte albume i digitalne fotografije, odbacite loše fotografije i one koje vam se ne sviđaju. Na zidove i u okvire je dobro stavljati novije, zadnje fotografije. Ostale probrane čuvajte u albumima ili digitalno i uživajte u uspomenama prelistavajući ih npr 1 put godišnje.

Izbjegavajte stavljati svoje slike iz djetinjstva, slike svoje djece, prijatelja i vaših roditelja u vašoj spavaćoj sobi, nije dobro za ljubavni život. Naravno, ovo se ne odnosi na malu djecu i bebe koji spavaju u vašoj sobi (i vašem krevetu) – oni tu trebaju biti i dobrodošli su.

Dobro je u spavaćoj sobi postaviti sliku sebe i svog partnera, najbolje neku lijepu s vjenčanja preko puta kreveta. Sa strane kreveta je dobro staviti nekakve duhovne slike i/ili figure za zaštitu i pozitivnu energiju.

magazin.net/stil.kurir-info.rs