Danas je jako popularno vješati stvari na retrovizor. Vjetrena zvonca, dream catcheri, igračke, figurice, krunice, brojanice, bambusove flaute obješene na retrovizor nisu dobre –  ljuljaju se pri vožnji i smetaju pogledu. Ne vješajte egzotične stvari ako ne znate njihovo značenje. Izbjegavajte simbole smrti poput kostura i lubanje. Također, jako spora glazba nas može uspavati te se ne preporučuje.

atma.hr – 78
Feng shui proučava kretanje energije kroz prostor. Kad je energiji omogućeno da se kreće na način koji joj odgovara, tad ona ima pozitivne karakteristike koje prenosi na kvalitetu života stanara.

Danas mnogi ljudi provode dosta vremena u svojim automobilima i tijekom radnog tjedna, ali i vikendima kada se odlazi na izlete i vikend-putovanja. Sada se nalazimo u periodu godišnjih odmora i vjerujem da su mnogi od vas već na ljetovanju ili uskoro planiraju polazak.

Stoga možemo pogledati kako i uređenje automobila možemo prilagoditi feng shuiu.

jorge saavedra 94qZsII4kN8 unsplash

Prvo pravilo feng shuia je: oslobodite prostor od nereda. Smeće i stare stvari dovode do akumuliranja negativne energije. Ispraznite i operite pepeljare, pokupite smeće s poda i iz prtljažnika, bacite staru ambalažu od napitaka i povremeno usisajte cijelu unutrašnjost automobila.

Često vidim automobile koji su zatrpani papirićima, ambalažom od hrane i pića, dječjim igračkama, a mnogima se stražnje sjedalo ne može vidjeti od količine vrećica, odjeće i ostalih stvari. Prtljažnici su također zatrpani svime i svačim.

Stoga uklonite sve nepotrebne stvari, redovno bacajte smeće, a u prtljažnik stavite jednu do dvije plastične ili kartonske kutije u koje ćete uredno složiti one stvari koje su vam neophodne i koje želite stalno imati u svojem automobilu.

Škropljenje tepiha otopinom koja sadrži kristale morske soli odstranjuje negativnu energiju.

Prednje staklo predstavlja oči automobila. Njegova idealna čistoća važna je ne samo zbog dobrog pregleda – smatra se da kroz čisto staklo pozitivna energija može bolje prodirati u kabinu.

atma.hr – 52
Danas je jako popularno vješati stvari na retrovizor. Zvonca koja zvone na vjetru i bambusove flaute obješene na retrovizor nisu dobre – krupne obješene stvari kod vožnje ljuljaju se i smetaju pogledu. Stoga zaboravite na ovakve savjete koje možete pročitati u modernim priručnicima iz feng shuia.

Ne vješajte egzotične igračke ako ne znate njihovo značenje. Izbjegavajte simbole smrti poput kostura i lubanje.

ivan angelov BCImPGD2IbQ unsplash

Samo su dva aktivatora zaista poželjna u automobilu:

  • mali gorski kristal spremljen u pamučnu vrećicu i sakriven od pogleda; gorski kristal treba biti sirov, nebrušen
  • figurica kornjače na stražnjem dijelu iza sjedala; najpovoljnije su figurice od žada, ali možete koristiti i druge materijale poput drva, stakla, kristala…

Svjež zrak neophodan je za dobru koncentraciju vozača. Često u kabinu stavljamo osvježivače i mirisne “boriće”. Osim osvježavajućih citrusnih mirisa povoljni su ružmarin, metvica i jasmin – odaberite mirise koji vam odgovaraju i koji ne izazivaju glavobolju.

Za dobar miris u automobilu potrebno je redovno čistiti filtere ventilacije i klime.

banner himalajska lampa

Ukoliko u automobilu često vozite kućne ljubimce, nemojte zanemariti presvlake i transportere – očistite ih od dlaka i operite sredstvom koje je namijenjeno za održavanje higijene njihovih predmeta (mogu se kupiti u svakom pet-shopu).

U feng shuiu životinje su uvijek dobrodošle i smatraju se izvorom pozitivne energije, ali treba paziti na njihovu sigurnost.

Stoga je poželjno da životinju držite u transporteru ili na neki način vezanu i osiguranu od ozlijede prilikom naglog kočenja ili nesreće.

james frewin s1y0VVxXPug unsplash

I za kraj preporučuje se slušanje glazbe srednjeg ritma budući da ona djeluje na sigurnost vožnje.

Agresivna bučna glazba brzog ritma može nas potaknuti da vozimo u njenom tempu što može dovesti do nezgoda i nesreća – ovakvu glazbu preporučuje se jedino kad ste već malo umorni (iako u takvim situacijama svi prometni stručnjaci predlažu da napravite pauzu u vožnji, ali možemo se poslužiti i s glazbom). Jako spora glazba nas može uspavati te se ne preporučuje.

Predlažem da unesete ove male promjene u svoje automobile, pazite u prometu, čuvajte živce, nemojte tipkati poruke dok vozite i želim vam da sretno dođete do cilja.

Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui
www.kreativandom.com