Woman photo created by freepik - www.freepik.com

Do manjka sna može doći zbog grešaka koje pravimo kada je uređenje spavaće sobe u pitanju. Na ovih pet stvari trebate obratiti pažnju u spavaćoj sobi!

atma.hr – 78
Sarah McAllister je feng shui konzultant i otkriva da do manjka sna može doći ne samo zbog stresa ili nekih drugih fizičkih problema, već upravo zbog grešaka koje pravimo kada je uređenje spavaće sobe u pitanju.

1. Naslon iznad kreveta

Mora postojati naslon za glavu iznad kreveta! Nije dobro njegov nedostatak kamuflirati velikim jastucima. Ovo je vrlo loše i uzrokuje nemir. Krevet treba biti kao sigurno nebo, a ne improvizirano okruženje.

Definitivno je potrebno visoko uzglavlje koje je udobno i stabilno i nema razmaka do zida. Ovo stabilizira energiju i sprječava curenje energije.

2. Imate previše elektromagnetnog stresa u sobi

Izbjegavajte radio-alarm-sat pored glave ili punjač za mobilni, kao i velike metalne predmete. Treba birati prirodne materijale kao što su drvo, pamuk, vuna, svila i lan, radije nego poliester i umjetna platna koja mogu skupljati elektricitet.

Televizori nisu idealni, ali ukoliko baš morate imati jedan, namjestite tako da ga možete zatvoriti u ormar i isključiti u potpunosti. Magnetski madraci i pokrivači zaista pomažu u odbijanju velike količine nevidljive energije koja zagađuje naše domove.

atma.hr – 39

3. Loša cirkulacija u sobi

Neki ljudi cijelo vrijeme drže prozore otvorene. Ovo sobu čini vrlo “jin”.

Dok je “jin” (odmor) dobar za spavanje, pretjerana jin energija znači da je san loše kvalitete jer nema vitalnosti u sobi.

4. Imate mnogo šara

Izbjegavajte mnogo šara u spavaćoj sobi, naročito geometrijskih, elemenata vatre i onih previše stimulirajućih.

Najbolje bi bilo da se odlučite za mirnije, mekše uzorke, kao što su cvjetni ili nježni krugovi.

5. Previše svjetla

Prirodno ili umjetno, plavo svijetlo s telefona ili tableta, miješa se sa količinom melatonina u vašem tijelu, koji upravljaju prirodnim bioritmom. Kada čitate noću na tabletu ili telefonu, vaše tijelo registrira emitiranje plavog svjetla i misli da je dan pa se ne sprema za spavanje.

Koristite reducirano svjetlo na svojim uređajima, između 7 popodne i 7 ujutro, tako da ekran emitira manje plavog svjetla u tom periodu, a idealno bi bilo da ih u potpunosti isključite.

aura.ba

atma.hr – 78