Foto: unsplash.com

Veliko kliničko istraživanje pokazalo je da ova samomasaža pojačava cirkulaciju krvi, poboljšava metabolizam i pomaže da se smanji težina. Izvodi se ritmičkim, laganim pljeskanjem ili tapkanjem. Cijeli kompleks traje 3-5 minuta i izvodi se u bilo koje vrijeme, mada liječnici savjetuju da ga radite ujutro i kada se osjećate vrlo umorno.

atma.hr – 78
U posljednje vrijeme, postaje vrlo popularna takozvana samomasaža, temeljena na kineskoj Chi kung gimnastici, čija je tradicija stara 4000 godina, a potvrđena je u europskoj medicini, piše uspesnazena.com.

Takva masaža bit će vrlo korisna onima koji mnogo rade, malo se kreću, nisu naspavani, imaju suvišne kilograme i često se nalaze u stresnim situacijama. Zapravo za mnoge od nas.

Istražili smo o kakvoj se vrsti samomasaže radi, koliko je korisna i kako se pravilno izvodi.

O čemu se radi?

Samomasaža se temelji na tapkanju – jednoj od vježbi kineske Chi kung gimnastike, koja je, prema povjesničarima, stara više od 4000 godina. U Kini se vjeruje da Chi kung poboljšava protok chi energije (životne energije) kroz tijelo.

Veliko kliničko istraživanje pokazalo je da ova gimnastika pojačava cirkulaciju krvi, poboljšava metabolizam i pomaže da se smanji težina. U drugom istraživanju, masaža je rađena djeci s autizmom, poslije čega su se počela bolje koncentrirati na zadatke i rjeđe doživljavaju stres.

atma.hr – 39

Kako se izvodi?

Masaža se izvodi ritmičkim, laganim pljeskanjem ili tapkanjem.

U području glave tapkanje treba raditi vrhovima prstiju, a na tijelu – šakama ili dlanovima.

Koliko?

Cijeli kompleks traje 3-5 minuta i izvodi se u bilo koje vrijeme, mada liječnici savjetuju da ga radite ujutro i kada se osjećate vrlo umorno. Vježbe je najbolje izvoditi stojeći i tapkati po cijeloj površini kože.

Ako nemate mnogo vremena, onda obratite pažnju samo na određene točke o kojima ćemo govoriti u nastavku.

1. Glava

Kako se izvodi:

Stanite uspravno. Prstima obje ruke počnite tapkati kožu glave, krećući se od čela ka potiljku. Vratite ruke kroz zrak do čela. Posebno se zadržite na sljepoočnicama, tjemenu i na vratu, u predjelu gdje počinje kosa.

Potrebno je da napravite samo 10 krugova: čelo, sljepoočnice, tjeme, vrat. Ili 30 tapkanja u svakoj točki. Na kraju ih istrljajte da pocrvene.

atma.hr – 752. Ruke

Kako se radi:

Ispružite jednu ruku i tapkajte odozgo nadolje, na sve četiri strane: podlaktica (vanjska i unutrašnja), ramena (izvana i iznutra).

Posebno se zadržite na prevoju lakta. U svakoj točki po 25 puta. Isto ponovite na drugoj ruci.

3. Grudi i trbuh

Kako se izvodi:

Šakom lijeve ruke izvedite 10 serija lupkanja grudi, odozdo naviše. Također naizmjenično lupkajte točke ispod pazuha i rebra, po 30 puta u svaku stranu.

U završnici tapkajte s obje ruke cijelu površinu trbuha.

4. Leđa i stražnjica

Kako se radi:

Stanite uspravno. Dlanom ili šakom lijeve ruke tapkajte cijelu desnu stranu leđa. Pokušajte dosegnuti što dalje. Zatim desnom rukom tapkajte lijevu stranu leđa (15 serija svakom rukom).

Zatim lijevim dlanom ili šakom tapkajte po lijevoj strani stražnjice, a onda desnom – po desnoj (50-100 puta sa svake strane).

atma.hr – 78
5. Noge

Kako se radi:

Podignite desnu nogu i tapkajte je s obje ruke od koljena prema kuku i to sa svih strana. Zatim isto učinite s drugom nogom. Potrebno je da napravite po 10 serija za svaku nogu.

Posebnu pažnju obratite na područje ispod koljena, koje treba potapšati 30 puta. Završite samomasažu tapkanjem stopala 20 puta.

Radite ovu vježbu:

  • Ako vas boli glava – gimnastika poboljšava cirkulaciju krvi.
  • Ako vam se nagomilao umor, a pred nama je još čitav radni dan. Moći ćete nastaviti.
  • Za mršavljenje. Ne može zamijeniti vježbanje i dijetu, ali će vam ubrzati metabolizam.
  • Smanjit će celulit i poboljšati vam ten. Pojačava cirkulaciju krvi u svim slojevima kože.
  • Ukoliko se često nepravilno hranite. Vježba popravlja rad unutrašnjih organa, ubrzava metabolizam i pomaže organizmu da se oslobodi svega nepotrebnog.

Također, u Tibetu postoji nevjerojatan kompleks jutarnje gimnastike DO-IN, koji se radi bez izlaska iz kreveta i traje samo 3 minute.

Potrebno je samo 3 minute da dovedete sebe u aktivno stanje i osigurate dobro raspoloženje za cijeli dan. Detaljnije ovdje.

uspesnazena.com

78 ISCJELITELJSKE RUKE

ISCJELITELJSKE RUKE

Sve o liječenju kroz ljudsko energetsko polje

Jasnoćom fizičarke i strašću nadarene iscjeliteljice s dvadesetgodišnjim profesionalnim iskustvom, koje je radila s 10 000 pacijenata i učenika, Barbara Brennan daje prvu dubinsku studiju ljudskoga energetskoga polja svima koji teže sreći, zdravlju i svom punom potencijalu.

Naša fizička tijela postoje unutar šireg “tijela”, ljudskoga energetskoga polja ili aure, medija kroz koji stvaramo naše iskustvo stvarnosti, uključujući zdravlje i bolest. Upravo to energetsko polje daje nam snagu da se i sami izliječimo. To energetsko tijelo – tek nedavno potvrđeno od strane znanstvenika, ali dugo znano iscjeliteljima i misticima – početna je točka svih bolesti. Knjiga “Iscjeliteljske ruke” vaš je vodič u novu cjelovitost.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here