Inspirativna priča Jamie Mendell dokaz je da nema te dijete koja će transformirati vaše tijelo, ako prije toga sami ne transformirate svoj pogled na život

atma.hr – 52
Jamie Mendell imala je tek 17 godina kada je krenula na prvu dijetu i to je bio početak 10-godišnje borbe s kilogramima tijekom koje je bila zarobljena u začaranom krugu dijeta i prejedanja.

“Bila sam jadna. Ne samo zbog svoje težine, nego zato što sam provela 10 godina potpuno opsjednuta mislima o hrani. Prejedala sam se i skrivala to od ljudi”, priznala je.

“Da, moje hlače su sada manje veličine, ali kroz ovo putovanje shvatila sam da mogu biti sretna bez obzira na težinu.”

Tada je shvatila kako je vrijeme za velike promjene. Odlučila je da više neće gubiti vrijeme na borbu s kilogramima i neće se zamarati kilama ili dijetama. Umjesto toga, napokon će živjeti punim plućima neopterećena svojim izgledom.

Upravo ju je to dovelo do gubitka kilograma! Kako?

atma.hr – 52
Počela se intenzivno družiti s prijateljima, izlaziti na spojeve, nije više brojala kalorije. Potpuno je promijenila pogled na život i zahvaljujući tome prestala se prejedati, a kilogrami su se počeli topiti. Rezultat je bio sjajan – u dvije godine takve neopterećnosti izgubila je 20 kilograma.

“Znate u čemu je stvar? Moja težina nije mi bitna u ovom trenutku. Postala sam sretna kad sam imala 20 kila više. Da, moje hlače su sada manje veličine, ali kroz ovo putovanje shvatila sam da mogu biti sretna bez obzira na težinu. I upravo je to moja najveća pobjeda”, ponosno kaže Jamie.

“Jedite kada ste gladni, prestanite jesti kada osjetite puninu i vjerujte da vaše tijelo zna kada je vrijeme za hranu.”

Za sve žene koje se bore s kilogramima ima 3 savjeta:

1. Prekinite dijetu: ako ne gubite kile na dijeti, to znači da ona za vas ne funkcionira. Počnite slušati svoje tijelo. Jedite kada ste gladni, prestanite jesti kada osjetite puninu i vjerujte da vaše tijelo zna kada je vrijeme za hranu.

atma.hr – 52
2. Uredite svoj život: većina ljudi prejeda se zbog emocionalnih problema, jer od svog života ne dobivamo ono što trebamo. Obratite pažnju na to kako koristite hranu u trenucima kada niste gladni. Pruža li vam ona utjehu, uzbuđenje, ljubav? Dizajnirajte život na način da u njega unesete više tih osjećaja. Kada počnete osjećati ono što želite, tada se nećete okretati hrani da biste ispunili te potrebe.

3. Pomirite se sa svojim tijelom: teško je zavoljeti vlastito tijelo, za početak ga počnite poštivati i upoznavati. Tada ćete razviti prirodnu potrebu da se brinete za njega i dajete mu hranjive obroke.

zadovoljna.hr