Osim nama ljudima, horoskop možemo napraviti i za naše kućne ljubimce ukoliko znamo datum i mjesto njihova rođenja jer horoskop (natalni) je zamrznuta slika neba u trenutku nečijeg rođenja. Godišnji odmori su nam pred vratima, a time i malo više slobodnog vremena pa evo prilike da malo razmislimo i o karakteru i temperamentu naših četveronožnih ljubimaca. O macama još nisam stigla istražiti tako da sada možete pročitati samo o psima!

atma.hr – 52
OVAN

Želi biti predvodnik. Ne podnosi biti vezan niti je tolerantan prema drugim psima, dapače želi dominirati. Najbolji primjer su lovački psi kao i Hrtovi.

BIK

Imaju blagu prirodu, vjerni su, odani te laki za dresuru. Ne vole se mnogo kretati, velike su maze, a obožavaju hranu i djecu. S godinama slabe.

BLIZANAC

Inteligentni, brzo uče i brži su od ostalih znakova pasa. Vole se praviti važni, ali vjernost im nije jača osobina te često bježe od kuće.

RAK

Stalno traže vašu pažnju i maženje jer umisle da su vam oni djeca, definitivno najnježniji znak među psima s čestim promjenama raspoloženja. Također su odlični s djecom.

LAV

Svjesni su svoje pojave, ponosni na nju i ponosni generalno. Nisu pretjerano aktivni osim ako su u centru vaše pažnje ili nekakvog zbivanja.

DJEVICA

Odlični su kao radni psi, a vrlo nemirni ukoliko su zatvoreni u kući ili nekakvom prostoru. Njima je zapravo vrlo bitno da se nečim bave pa tako na primjer može im se povjeriti da čuvaju nekog drugog psa ili čak dijete.

atma.hr – 52
VAGA

Miroljubivi psi, Druželjubivi i obično vrlo lijepi. Uživaju u društvu drugih životinja i veoma su sretni ukoliko u obitelji s kojom žive vladaju sklad i ljubav.

ŠKORPION

Životinje su jednoga gazde, snažno vezani uz njega i vrlo osjetljivi na ono što gazda osjeća. Izraženog ponosa te iz tog razloga ne vole ni naredbe.

STRIJELAC

Psi izuzetno hrabri, jakog karaktera i mišićavi. Pametni, hiperaktivni te iz tog razloga s njima nikada nije dosadno.

JARAC

Tvdoglavi psi, skloni ignoriranju vaših poziva pa i komandi, ali i netrpeljivi prema drugim psima. Vrlo prilagodljivi na velike hladnoće i rad u takvim uvjetima. Bernardinac i Haski bili bi najbolji primjeri.

VODENJAK

Obožava se družiti s drugim psima, trčati i jurcati uokolo. Lanac za njih nipošto nije opcija jer sretni mogu biti samo ako su slobodni.

RIBE

Psi ovoga znaka uživaju u šetnjama uz vodu ili more i vole jesti ribu. Skloni su osjetljivim zglobovima i nježnim šapicama.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas