Foto: pixabay.com

Priroda poziva čovječanstvo, ili bolje reći – tjera, da se pozabavi sobom. Jer baveći se sobom, svatko ide na svoju narednu, višu duhovnu i spoznajnu životnu razinu i to je jedan od načina kako se odvija planetarna evolucija svijesti ljudskog roda. Bavite se sobom, iscjeljujte, održavajte i unapređujte sebe, a Priroda, Prirodne Sile i Zakoni Prirode će se pobrinuti za ostalo. Već živimo na energetski novoj planeti, na kojoj stari obrasci ponašanja neće moći opstati na dugi rok. Ni kod koga.

atma.hr – 52
“Sve je Vatra, Vatra plamti. Sve je Vatra, Vatra živi.
Sunce, Mjesec od podneva Hramom su se zagrlili.”

Ovih par stihova jedne duhovne poeme predstavljaju moj osobni odabir za dane u kojima živimo. Jer, najjača sila koja postoji je Ljubav, energija Ljubavi. Ona Plamti, ona kreira, rađa. Njena iskra je u svemu. Ona podsjeća da unutar sebe njegujemo ZAHVALNOST i poštujemo Zemlju kojom hodamo, Zrak koji dišemo, Vodu koju pijemo i koja nas čisti.

Da pratimo i uskladimo se s prirodnim ritmovima Sunca i Mjeseca, to nam daruje snage, zdravlja i mudrosti. I tada se, unutar nas, unutar naših duša i bića formira “hram” – ono divno mjesto gdje želimo biti, u kojem nam je ugodno kao u domu, u kojem smo zaštićeni mirom, što god da se događalo.

Za one koji to još nisu unutar sebe osvijestili – ovaj veliki planetarni reset prilika je da upoznamo sebe. To je ono od čega su mnogi bježali – od upoznavanja sebe. Jer što ako vidim, spoznam nešto što mi se ne sviđa, nešto što je za mene bolno? Kako dalje s tim? Bilo je lakše “gurati glavu pod tepih”. No, planetarne energije se mijenjaju iz dana u dan i Priroda sama se pobrinula da to nadalje ne bude tako.

Poziva čovječanstvo (ili bolje reći – tjera, jer nažalost prosjek evolutivne svijesti je još na toj razini da se mora natjerati na nešto) da se pozabavi sobom. Jer baveći se sobom, svatko ide na svoju narednu, višu duhovnu – spoznajnu životnu razinu i to je jedan od načina kako se odvija planetarna evolucija svijesti ljudskog roda.

atma.hr – 52
Čuveni natpis iz apolonskog hrama u Delfima kaže: “Upoznaj samog sebe, upoznati ćeš cijeli svijet.” Kroz proces upoznavanja sebe, iscjeljivanja onoga što se iscijeliti treba, postajući boljim čovjekom danas nego jučer, obavlja se izgradnja osobnog hrama ljubavi unutar nas.

Voljno mijenjamo taj cijeli naš unutrašnji svijet koji upoznajemo – naš mikrokozmos. A Veličanstvo Prirode i njenih metafizičkih zakona dalje odašilje te naše novostvorene energije ljubavi i stara se o izgradnji energetskog obrasca našeg makrokozmosa u kojem živimo  – sve se u svemu ogleda, sve je Jedno. Čovjek kao pojedinac je mnogo moćniji nego što misli. Mi smo duhovna bića u ljudskom tijelu, neraskidivo povezani sa energijom i svjesnošću naše planete.

I unutar ovog procesa, sadržan je i dat način duhovnog razmišljanja i poimanja života, stvarnosti. Drugi su samo ogledalo koje nam se daje da savladamo vlastite razvojne znanosti. Uvijek je sve do mene. To podrazumijeva i pitanje odgovornosti i preuzimanja iste.

Što znači biti odgovoran u ovim danima? Ne zatrpavati sebe gledanjem, slušanjem i čitanjem vijesti. Vijesti su po svojoj prirodi dominantno negativno orijentirane i čak i u redovnom stanju, emitiraju užasno niske, razarajuće vibracije.

Upoznajte svoju djecu! Učite jedni od drugih. Vaša djeca su vas željna. Ja primjenjujem duhovno odgovorno roditeljstvo – jer bilo koji drugi vid mi je potpuno stran. Meni je bitno kako se moje dijete osjeća, o čemu razmišlja, što želi. Možete isključiti vaše smart telefone barem na sat – dva. Ne morate stalno gledati u društvene mreže. I tada ste samo dijete i vi.

atma.hr – 52
Njima je jako bitno da imaju vašu nepodijeljenu pažnju. Da osjete da su bitni u vašim životima. Zapitajte se kako cijelo ovo stanje u svijetu posljednje 2, 3 godine utječe na vaše dijete? Kakvu sliku, emociju i energetski otisak za ponijeti će mu ostaviti aktualno stanje? Kako to ublažiti?

Za one koji već imaju redovnu praksu meditiranja, ovo je idealno vrijeme da je prošire. Prenesite je na cijeli život! Jer to je suštinska duhovna svrha meditacije. Da onaj mir i blaženstvo koje osjećamo i dobivamo u meditaciji prenesemo u dnevne tokove. Ako ne meditirate, krajnje je vrijeme da počnete. Potražite na internetu, ima bezbroj različitih vrsta meditacija i odaberite onu koju najviše osjećate kao svoju.

Ako osjetite da vas energija okoline “uvlači”, od pomoći su: provjetravanje prostorije, možete je okaditi mirisnim štapićem ili dopaljivanjem suhog bilja (žalfija, lovor, bosiljak), tamjan je također vrlo snažan energetski pročiščivač, tuširanje, aromatične kupke i primjena odabrane vrste tehnike duhovne zaštite.

Tada možete raditi lijepe stvari (podrazumijeva se da je televizor isključen, ionako ćete sve saznati): čitati poeziju, slušati kvalitetnu glazbu, ili što god slično. Ovo vrijeme ne bih preporučila za meditiranje, čak iako to podrazumijeva izmjenu uobičajenog nekog vašeg vremena kada meditirate, jer je sinergija energija okoline tada jača od vaše.

atma.hr – 52
I, na kraju, ne pitajmo što svijet može učiniti za nas, već što mi možemo učiniti za svijet? Duhovno odgovorno bi bilo ne priklanjati se tj. ne davati i ne snažiti energiju raznoraznim teorijama, scenarijama, od kojih su sada na društvenim mrežama najaktuelnija dva pravca, ja sam ih nazvala “apokaliptični” i “zaljubljeni”.

Zašto kažem ne davati im energiju, ne priklanjati im se? Za prvi – jer širi strah. A strah vas doslovno ruši – spušta duhovno, razara imuno. Za “zaljubljene” … pa samo se sjetite da zaljubljenost nije isto što i Ljubav. Vjerujem da sam time dovoljno rekla, ostajući duhovno, društveno i politički korektna.

Raul AmonaBavite se sobom, iscjeljujte, održavajte i dalje unapređujte vašu osobnu ljubavnu vatru, a Priroda, Prirodne Sile i Zakoni Prirode će se pobrinuti za ostalo. Jer, od kraja 2012.te, kada je nastupila velika duhovna epohalna smjena, živimo na energetski novoj planeti, na kojoj stari obrasci ponašanja neće moći opstati na dugi rok. Ni kod koga.

Napisala: Raul Amona, vodeći duhovni učitelj Apolonskih Znanja

91 MOLITVE

banner za knjige molitve