Sve svijesti – bilo da su kolektivne ili nekakve drukčije – koriste energiju svijesti unutar koje su uronjene. Na primjer, dok čitate ovaj tekst, vaša svijest postoji unutar planetarnog kolektiva Zemlje. Kada meditirate i fokusirate se na povlačenje energije u vašu svijest, vi koristite energiju planetarne svijesti unutar koje postojite. Planetarna svijest zauzvrat koristi energiju koju joj daje svijest sustava, a koja koristi energiju koju joj je omogućila galaktička svijest.

Sve galaktičke svijesti koriste neograničenu energiju koju pruža univerzalni Božji izvor. U svim slučajevima oni djeluju unutar elektromagnetske energije koja je stvorena kroz interakciju fotona od kojih se sastoji svijest. Kako dobivaju na gustoći i postaju kolektiv (slika 9), oni sve više mogu manipulirati tom energijom i stvarati svoje stvarnosti. Za naše svrhe, identificirat ćemo taj prostor postojanja i energiju koju sadrži kao eteričnu.

Prva pomisao koju pojedinačna svijest ima kada zamišlja kolektivnu svijest jest da će biti asimilirana i da će izgubiti svoju individualnost. Taj isti strah javlja se kada neki razmatraju kraj njihove trenutne inkarnacije. Imate cijeli život iskustava koji sačinjavaju ono što jeste u tijelu u kojem se nalazite. Što će se dogoditi s pojedincem kojeg poznajete kao sebe kada tijelo prestane funkcionirati? Najjednostavniji odgovor na to pitanje jest da ste još uvijek ista osoba koja mislite da ste sada. Nešto obuhvatniji odgovor bi bio ovaj: Ono što mislite da jeste nema ništa s time tko ste bili prije. Bez obzira na programiranje ega koje je potrebno da biste djelovali unutar odabranog razdoblja, nastavit ćete imati svjesnost, istu koju imate dok čitate ovaj tekst. Također ćete se sjetiti da ste ga čitali. Kako bismo stavili postojanje unutar kolektiva u ispravni kontekst, opišimo ga koristeći događaj koji je odmah svima na umu – okončanje inkarnacije.

Kada vaše utjelovljenje završi, postoji početna dezorijentacija, jer bivate svjesni s osjetima za koje mislite da su povezani samo s vašim tijelom, osim što sada više nema tijela. Tijekom ovog vremena eterični konstrukt bit će stvoren za vas te će vam jedan ili više entiteta pomoći da se reorijentirate. Tranzicija bi trebala biti ugodna, mirna i bez straha. Prema tome, ono što vidite i koga sretnete ovisi o tome što očekujete. Ako slijedite vjersku doktrinu, jedan od entiteta će se pojaviti kao božanstvo koje očekujete i pomoći će vam da shvatite tranziciju. Da ste Rimljanin i da očekujete da ćete ući u zgrade od mramora s tornjevima u razdoblju nakon života, one bi bile tu za vas. S druge strane vizualnih slika koje primjećujete je realnost – energetski konstrukt koji je stvoren svjesnom namjerom. Mehanika onoga što smo upravo opisali slijed je za organsku svijest treće gustoće.

Vaša se svijest odvojila od tijela kada je ono prestalo funkcionirati. Kada je sidro otpušteno, vaša svijest je energetski privučena planetarnoj kolektivnoj svijesti. Kako se membrana prepreka vaše svijesti ponovno povezuje s kolektivom, jedno ili više bića iz kolektiva vam izražava dobrodošlicu i stvara eterični konstrukt koji očekujete.

Konstrukt eterične energije ono je što se stvara kada sanjate, s time da vam izravna veza omogućava viši red energije. Uz pomoć energije kolektivne namjere, konstrukt u koji uđete činit će se jednako realan kao onaj u kojem sada postojite.

Osim očekivanog konstrukta nakon života, ovo je iskustvo postojanja unutar kolektivne svijesti. Kao skup svijesti, imate simpatičku rezonantnu akciju kolektivne fokusirane namjere. To omogućava kolektivu da manipulira stvaralačku energetsku mrežu unutar galaktičke svijesti. Oni tada stvaraju svijet unutar etera i energetsko tijelo koje postoji unutar njega. S galaktičkog stajališta, mi vidimo ovaj kolektiv kao rotirajuću toroidnu sferu koja se sastoji od pojedinačnih svijesti, formirajući jedan organizam. Unutar te sfere, međutim, pojedinačne svijesti još uvijek se doživljavaju kao odvojene, djelujući unutar dogovorenog konstrukta i bivajući u interakciji s drugim pojedincima. Svatko tko čita ovu knjigu imao je barem jedno jutro u kojem se probudio iznenađen činjenicom da je ono što je osjećao stvarnim bio samo san. To je realnost kolektivnog konstrukta; jedina razlika je u tome da vi to svjesno kontrolirate.

Izvadak iz knjige:
Širenje svijesti u uzdizanju – Kako razumijeti univerzum, svijest i duhovno uzdizanje