Foto: pixabay.com

U tekstu ćete pronaći detaljan opis karaktera i bolesti osobe za koju je najbolji određeni metal te mjesto na kojem ga nositi. Nakit od zlata posjeduje toplu energiju koja smiruje i pomaže procesima izlječenja. Trebalo bi koristiti što čišće zlato. Srebro ima antiupalne sposobnosti, poboljšava cirkulaciju, te liječi mišićne bolove. Bakar poboljšava stanje kože, te ublažava bol kod artritisa, a platina pomaže protiv tuge, glavobolje i bolova u leđima.

atma.hr – 52
Neovisno o zlatarskim pravilima o načinima kombiniranja dragog kamenja s plemenitim metalima (tirkiz i žad se, na primjer koriste isključivo uz srebro) poznato je da je nošenje zlatnog nakita na Bliskom i Dalekom istoku više stvar društvenog prestiža, a da se zapravo nosi mnogo više srebrni nakit zbog – tople klime.

Srebro hladi pa ga treba nositi svaki put kada osjećate višak energije, kada ste uznemireni, ako imate temperaturu, u ljeto, ako ste skloni jakim emocionalnim reakcijama… Zlatni nakit se, nasuprot ovome, nosi u hladnim područjima u vrijeme kišnog perioda i zimi.

Sastav nakita

Zlato eliminira depresiju, reumu i srčane probleme

Trebaju ga nositi oni koji su skloni sinusnim glavoboljama i oni koji pate od bolova u sinusima, naročito s desne strane lica.

Aurum muriaticum je, recimo, homeopatski lijek koji je zapravo rastvor zlata. Nošenje zlatnog nakita može pomoći onima koji imaju slijedeće simptome (i osobine prema homeopatskoj nomenklaturi): depresivnost, introvertnost, pretjerana ozbiljnost i osjetljivost, naglašen ponos.

To su uglavnom mirni, profinjeni, ozbiljni, vrijedni i odgovorni ljudi koji iznenade naglim izljevom bijesa, očaja, koji postavljaju sebi visoke ciljeve, dugo i snažno pate i tuguju nakon rastanka od dragih, poslije nečije smrti, ili ljubavnog razočarenja. Osjećaju potrebu za osvetom, a gnušaju se takvih osjećaja, jer imaju grižnju savjesti. Mogu imati i samoubilačke namjere, a u suštini imaju strah i prezir od smrti.

atma.hr – 52
Mogu patiti od bolova u kostima, reumatskih poremećaja, glavobolja, mogu imati otok žlijezda, sklonost malignitetima, kronične opstrukcije gornjih dišnih puteva. Mogu patiti od srčanih poremećaja, uvećanja srčanih komora, visokog tlaka. U toku sna često ječe, imaju noćne more, a imaju i pojačanu seksualnu želju.

Ako sebe pronađete u većini ovih simptoma bit će sasvim dovoljno da na sebe stavite zlatni nakit ili da pijete vodu u kojoj ste potopili zlatni nakit preko noći (prethodno iskuhan).

Najviše će vam odgovarati zlatne naušnice ili zlatni medaljon direktno do tijela koji dopire do srčane čakre, na sredini grudne kosti. Neće vam biti naodmet ni zlatni prsten na bilo kojem prstu, jer svi korespondiraju s meridijanima srca, pluća, ili perikarda, a zlatnom narukvicom ćete aktivirati tačke na ovim meridijanima.

Srebro protiv napada panike, bijesa i stomačnih problema

Oni kojima više odgovara srebrni nakit, bez obzira na godište i spol, odgovara i homeopatski lijek argentum nitricum (srebro).

Osobine i tegobe koje posjeduju su sljedeće: optimisti su s velikom dozom straha hoće li se njihove želje ostvariti jer su nesigurni, plaše se ostati sami, boje se visina, ne podnose gužvu, imaju osjećaj da su uhvaćeni u klopku i u privatnom životu i u profesiji.

Ne podnose pritisak nikakve vrste, posebno vremensko ograničenje. Imaju kompulzivne misli i često podliježu trenutnim impulsima. Obožavaju slatku hranu, pate od stomačnih poremećaja, bolova, od upale očiju, od snažnog lupanja srca, imaju napade bijesa, a vole one koji odobravaju njihove postupke.

Nakit od srebra možete nositi isto kao i zlatni, jer djeluje na iste meridijane, s tim što treba potencirati ogrlice uz sam vrat, jer je grlo često upaljeno, ili prstenje na četvrtom i petom prstu koji korespondira s tankim crijevom, srcem i stomakom (može i na drugom koji korespondira s debelim crijevom).

atma.hr – 52
Bakar protiv psihičkih problema, straha i kožnih problema

Bakar je također jedan od metala koji je zastupljen u homeopatiji pod nazivom cuprum. Odgovara onima koji pate od čestih grčeva kao posljedica psihičkih problema, naročito kritika koje teško podnose. To su dobre duše koje svima žele pomoći i ugoditi, a sebe stavljaju u drugi plan.

Ako im okolina ne uzvrati ljubav, mogu postati maliciozni. Plašljivi su i često imaju čudne ideje. Koža im može biti plavičaste boje ili mogu patiti od čireva na koži, raznih izraštaja, ili psorijaze. Nerijetko pate i od jakog grčevitog kašlja, astme, osjećaja gušenja, angine pektoris sa slabim pulsom, uznemirenosti ili salom oko srca. Mogu imati tamne fleke na licu, posebno žene.

Često štucaju, osjećaju mučninu koju smiruju hladnom vodom i metalni osjećaj u ustima, kao i razne očne poremećaje. Oni koji sebe prepoznaju u ovim simptomima mogu nositi bakarni lančić ili narukvicu, da smire trzajne pokrete ruku i da aktiviraju meridijan pluća i srca.

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST

Platina protiv tuge, glavobolje i bolova u leđima

Ovaj čvrst plemeniti metal je zapravo najcjenjeniji i najkvalitetniji pa se preporučuje za vjenčano prstenje i burme. Oni kojima bi odgovarao lijek platinum muriaticum ili nakit od platine, posjeduju snažne osjećaje, naglašen ponos, jake emocije, nose u sebi duboku tugu, jer smatraju da je život prema njima nepravedan. Ponosni su na svoju osobnost i dugo pamte uvrede.

Posjeduju izrazite intelektualne i kreativne sposobnosti i često im se čini da su iznad drugih. Rastreseni su, ponekad su opterećeni seksom. Mogu imati halucinacije i prisilne misli,  strah od smrti, od mogućnosti da budu povrijeđeni, posebno nožem, ili da oni mogu potegnuti nož na nekoga.

Često pate od glavobolja i utrnutosti lica. Podrhtavanje očnih kapaka je također često, zuji im u ušima, ili imaju bolove u ušima, krvarenja iz nosa, bol u korijenu nosa, osjećaj hladnoće na licu. Česti su i stomačni problemi posebno u donjem dijelu stomaka, ili točno u predjelu pupka. Ginekološki problemi su česti i brojni kao i bolovi u leđima, posebno u donjem dijelu kičme, kao i trnjenje i žmarci u nogama, grčevi ili osjećaj kao da hramlju.

atma.hr – 52
Vrste nakita

Lančići

Lančićima se aktivira čakra u razini trećeg oka, a omogućava jasne misli, duhovni spokoj, otklanja probleme sa sinusima i očima, nesanicu.

Lančić oko vrata aktivira tiroidnu žlijezdu i petu čakru. Preporučuje se za dišne probleme na nervnoj bazi, za probleme sa grlom, uznemirenost, usplahirenost i osjećaj nemoći.

Lančić oko struka djeluje izrazito blagotvorno za sve tegobe seksualne prirode, posebno kod frigidnosti, ili impotencije izazvane tugom, brigama, ili razočaranjem, jer stimulira takozvani meridijan opasača.

Lančić oko članka noge tonificira cijeli organizam, jer se tu nalaze regije koje pokrivaju sve unutrašnje organe, jetru slezenu, gušteraču, želudac i genitalije. Ako se osjeća slabost u nogama, ili postoji problem sa bubrezima, genitalnim organima, jetrom i žuči, treba staviti zlatan da bi se stimulirao rad ovih organa, a srebrni – kod upale tih organa. Na istoku se kao pravilo nosi ovaj lančić, jer on tijekom pokreta nogu dodiruje tačke bubrega, mjehura, žučne kese i jetre.

banner za knjige molitve

Prstenje

Prstenje treba nositi na drugom prstu kod problema dišnih puteva, na trećem prstu kod bolova u perikardu u predjelu grudnog koša, opće slabosti, manjka optimizma i životne radosti, sa smanjenom seksualnošću.

Prsten treba nositi na četvrtom prstu kod stomačnih poremećaja s nadutošću organa i to zlatno prstenje i prstenje od platine kod slabog rada stomačnih organa, a srebrno – za smirenje tegoba s bubrezima, gušoboljom, otocima na licu, bolovima u ramenu i laktu.

Prsten na malom prstu se nosi kod srčanih tegoba i problema s tankim crijevom.

atma.hr – 52
Narukvice

Na zapešću gdje se nose narukvice najčešće mjerimo broj otkucaja srca, što je povezano s cirkulacijom, pa se vjeruje kako narukvice pojačavaju cirkulaciju. A okrugla forma narukvica trebala bi zaustaviti energiju i smanjiti energetski gubitak. Narukvice pomažu ženama da očuvaju svoju osobnu snagu.

Osobe koje imaju nagle promjene raspoloženja, ne bi trebale nositi narukvice, jer će one potencirati takvo stanje.

Naušnice

Mogu se nositi kod glavobolja, problema s ušima, očima, zubima, jer donji dio uha sadrži točke koje korespondiraju ovim dijelovima tijela.

aura.ba