Kada sam shvatila da druge ne mogu promijeniti, ali mogu svoje ponašanje prema drugima, shvatila sam da ono što mi smeta kod drugih sam ja sama. Kada sam ostavila prošlost bez kopanja po ranama i dozvolila da zacijele, živjela sam u sadašnjem trenutku, bez očekivanja za sutra, jer čovjek koji očekuje nešto, razočara se jer ne bude tog intenziteta koliko je njegovo očekivanje.

atma.hr – 78
Povrijedit će me samo onaj kome ja dozvolim da me povrijedi. Onaj tko zna moje tajne, u trenutku kada se dođe do raskrsnice, tajne postaju mač koji posiječe onoga tko je sve rekao u povjerenju.

Kada sam počela sebe voljeti, sebe stavljati ispred svih, sebe gledati kao božansku iskru, shvatila sam da time nisam bila sebična, nisam podizala sebi ego, nisam tražila pažnju od drugih.

Našla sam sebe u sebi i bila zadovoljna sama sa sobom.

Kada sam shvatila da druge ne mogu promijeniti, ali mogu svoje ponašanje prema drugima, shvatila sam da ono što mi smeta kod drugih sam ja sama.

banner za knjige SVIJET JE MOJ DOM

Kada sam shvatila da moje negativne emocije ostaju meni, da se talože kao najfinija esencija ega, bijesa, mržnje, zavisti, počela sam na sve to gledati unutra i sve pretvarati u ljubav i oproštaj.

Kada sam sve uspjela osvijestiti, oprostiti i otpustiti, ja sam bila slobodna, bez tereta i bez vezivanja za prošlost.

Kada sam ostavila prošlost bez kopanja po ranama i dozvolila da zacijele, živjela sam u sadašnjem trenutku, bez očekivanja za sutra, jer čovjek koji očekuje nešto, razočara se jer ne bude tog intenziteta koliko je njegovo očekivanje.

Branislava Turinski Glorija Wolf