Nema potrebe da se naprežete, suština je zapravo u predaji s kojom dolazi duhovni rast i podizanje svijesti o samom sebi i svijetu koji nas okružuje. Što se više predajemo životu, bivamo sve spokojniji, usredsređeniji, uravnoteženiji, imamo više samopouzdanja, elana, volje, energije i vjere da se uvijek sve dešava za naše najviše dobro bez obzira na životne okolnosti koje nas zadese.

atma.hr – 39

Predaja znači cjelovito, kompletno prihvaćanje sebe, drugih, kao i situacije u kojoj ste trenutno. Međutim, vrlo je važno da shvatite da predaja ne podrazumijeva da nešto treba trpiti, da vas netko ponižava, a vi se predajete tome. Ovdje predaja ima jedan novi kvalitet. Ovdje se radi o sagledavanju duhovne predaja s jednog višeg nivoa svijesti.

Predati se životu znači otvoriti se za sve dobrobiti i dopustiti da vam to dobro i dođe. Duhovna predaja je prepuštanje sveprožimajućoj inteligenciji da uredi vaš život na najbolji mogući način, ali za ovo je potrebna prije svega vjera, konstantan rad na sebi i čišćenje od podsvjesnih negativnih obrazaca razmišljanja. Teško ćete odmah osjetiti predaju ako se ne budete posvetili tome. Budite istrajni i posvetite se usaglašavanju sa svojim unutrašnjim bićem jer je upravo ono vaša veza s božanskim principom i savršen vodič koji svi imamo.

Zaista predugo pokušavamo mislima uspostaviti kontrolu kako nad svojim, tako i nad životima drugih. Istina je u stvari da vi ne kontrolirate život, nego da život kontrolira vas. U pokušaju da svaku situaciju u svom životu iskontrolirate dešava se da vam tlo izmiče pod nogama, iz jednog nepovoljnog iskustva ulazite u drugo i tako u nedogled, ponavaljajući isti obrazac razmišljanja i djelovanja.

atma.hr – 39

Što više kontrolirate život, to vam on sve više izmiče kontroli. Na prvi pogled ovo je jedan od paradoksa, ali poanta je u tome da izgradite povjerenje i čvrstu vjeru da se sve uvijek dešava za vaše najviše dobro. Prepuštanje univerzumu omogućava vam da vi postanete svjesni kreator svog života. I ovo zvuči paradoksalno? Kako ću postati kreator svog života ako se prepustim? Dok svim silama pokušavate iskontrolirati date okolnosti, imate sve manje kontrole, ali čim se prepustite univerzumu i mislima da je sve uvijek dobro u vašem svijetu, vraćate kontrolu i postajete kreator svog života. Time dobijate savršeno unutrašnje duhovno vodstvo koje posjeduje višu inteligenciju.

Autor: Suzana Smoljić, blis.ba

56 JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

JYOTISH I DJELOVANJE SHANIJA

nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

Kako prepoznati psihologiju Saturna

Zadatak Shanija (Saturna) jest uvidjeti njegovu masku koja se sastoji od projekcija straha. Strah je temeljna emocija prema kojoj formiramo razmišljanje i krojimo zakone. Strah se manifestira u objektivnom svijetu na način da u drugima vidimo neprijatelja (vlada, partner, druga religija), što dovodi do manipulacije ljudima.

Većina ljudi nesvjesno živi iz ove projekcije straha, a kako one izgledaju možemo pročitati u ovoj knjizi kroz dvanaest Shanijevih položaja. ‘Ja’ jest neznatni dio života, dok su Shanijeve projekcije dok ih ne osvjestimo manipulativne u nama.

Ova knjiga daje i posebno svijetlo na odnose, odnosno objašnjava podsvjesne projekcije koje vršimo prema partneru.