Poruka današnjeg dana je «predajmo se životu i uživajmo!»

Danas se moramo potpuno predati životu, svjesni da je sve upravo onakvo kakvo jest. Budući da sve prihvaćamo onakvim kakvo jest, više ni o čemu ne moramo brinuti. Život nam postaje uzbudljiv jer više nema straha. Znamo da radimo upravo ono što bismo i trabali raditi, te da je sve ono što nam se događa upravo ono što nam se i treba događati. Čak smo trebali počiniti i svoje najveće pogreške, jer nas je to dovelo do još veće svjesnosti. Trebalo se dogoditi čak i ono najgore što nam se može dogoditi, jer će nas to potaknuti na rast.

atma.hr – 52
Što je najgore što bi se bilo kome od nas moglo dogoditi? Da umremo? Svi ćemo umrijeti i tu ništa ne možemo napraviti. Možemo uživati u životu ili mu se odupirati i patiti. Međutim, otpor je uzaludan. Programirani smo da budemo takvi kakvi jesmo i možemo biti samo takvi kakvi jesmo. No, u svojoj virtualnoj stvarnosti možemo se usprotiviti svom programiranju, a tako stvaramo ogroman otpor. Protivljenje je otpor, a otpor stvara patnju.

Kad se predamo životu, sve se magično mijenja. Predajemo se sili koja protječe kroz naše tijelo i naš um i to je potpuno nov način promatranja života. To je način postojanja. Tada mi jesmo život. Sretni smo, jer smo istina. Sretni smo gdje god se nalazili i što god radili. Čak i kad nam je dosadno mi uživamo u životu. Čak i kad stvaramo probleme mi uživamo u životu!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

banner za knjige stvorite novo ja
Prethodna objavaMotivacija za yogijsku samodisciplinu – 7 koraka
Slijedeća objavaNovo u centru grada | Chi Kung (Qi Gong) – terapijski 40 do 60+
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.