U ovoj knjizi njemački autor, pedagog i učitelj, Friedrich Klammrodt, otkriva šokantan utjecaj prehrane na djecu i njihovo ponašanje. Ako ste zabrinuti učitelj, pedagog ili roditelj nemirnih mališana koje muče poremećaji pažnje, agresivnost i niz drugih tegoba ili želite prevenirati moguće štetne posljedice koje nepravilna prehrana ima na vas i vašu djecu ovo je knjiga koja će vam otvoriti oči i ponuditi praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

atma.hr – 61
Ovo je knjiga koja izravno dovodi u vezu prehranu i sve raširenije poremećaje u ponašanju djece. F.Klammrodt, njemački pedagog i učitelj s dugogodišnjim iskustvom, pratio je rad djece koja su mijenjajući prehrambene navike promijenila i ponašanje.

U knjizi istražuje uzroke motoričkog nemira, manjkave koncentracije, nekomunikativnosti, oscilacija raspoloženja, poremećaja u opažanju, koordinaciji i spavanju, sklonosti alergijama te sve većeg nasilja i agresivnosti kod mladih ljudi. Osim što prepoznaje važnost i utjecaj prehrane na ponašanje, knjiga nudi i praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

O autoru:

Friedrich Klammrodt od 1966. nastavnik u Istočnoj Friziji, otac je troje djece s poremećajima u ponašanju zbog kojih je 1985. obitelj radikalno promijenila prehranu. Iz jelovnika su, primjerice, izbačeni čokoladni prutići, gotove juhe, riblji štapići i Coca-cola.

Već nakon kratkog vremena ponašanje djece počelo se popravljati. Opažala se sve veća volja za učenjem i sposobnost koncentracije. Neočekivani popratni učinak promijene prehrane bio je taj što se autor oslobodio dugogodišnjih depresija.

atma.hr – 61
Ti su ga rezultati, koje je smatrao gotovo nemogućima, potaknuli da se intenzivno pozabavi odgovarajućom literaturom. U njoj je našao potvrdu da pozitivno djelovanje prehrane na njegovu psihu, kao i psihu njegove djece, nipošto nije slučajno.

Od 1985. Klammrodt je suradnik/voditelj skupine za samopomoć koja okuplja roditelje djece s poremećajima u ponašanju. Sada je zdravstveni savjetnik i redovito održava predavanja na temu prehrana i ponašanje.

Friedrich Klammrodt: Prehrana i poremećaji u ponašanju

Prehrana i pormeminiNeusredotočenost, agresivnost, hiperaktivnost

U ovoj knjizi njemački autor, pedagog i učitelj, Friedrich Klammrodt, otkriva šokantan utjecaj prehrane na djecu i njihovo ponašanje.

Ako ste zabrinuti učitelj, pedagog ili roditelj nemirnih mališana koje muče poremećaji pažnje, agresivnost i niz drugih tegoba ili želite prevenirati moguće štetne posljedice koje nepravilna prehrana ima na vas i vašu djecu ovo je knjiga koja će vam otvoriti oči i ponuditi praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

240 stranica/format: 15,5 x 23 cm

Cijena: 145 kn – Kupi ovdje