U ovoj knjizi njemački autor, pedagog i učitelj, Friedrich Klammrodt, otkriva šokantan utjecaj prehrane na djecu i njihovo ponašanje. Ako ste zabrinuti učitelj, pedagog ili roditelj nemirnih mališana koje muče poremećaji pažnje, agresivnost i niz drugih tegoba ili želite prevenirati moguće štetne posljedice koje nepravilna prehrana ima na vas i vašu djecu ovo je knjiga koja će vam otvoriti oči i ponuditi praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

Ti odabireš svoje misli…
Ovo je knjiga koja izravno dovodi u vezu prehranu i sve raširenije poremećaje u ponašanju djece. F.Klammrodt, njemački pedagog i učitelj s dugogodišnjim iskustvom, pratio je rad djece koja su mijenjajući prehrambene navike promijenila i ponašanje.

U knjizi istražuje uzroke motoričkog nemira, manjkave koncentracije, nekomunikativnosti, oscilacija raspoloženja, poremećaja u opažanju, koordinaciji i spavanju, sklonosti alergijama te sve većeg nasilja i agresivnosti kod mladih ljudi. Osim što prepoznaje važnost i utjecaj prehrane na ponašanje, knjiga nudi i praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

O autoru:

Friedrich Klammrodt od 1966. nastavnik u Istočnoj Friziji, otac je troje djece s poremećajima u ponašanju zbog kojih je 1985. obitelj radikalno promijenila prehranu. Iz jelovnika su, primjerice, izbačeni čokoladni prutići, gotove juhe, riblji štapići i Coca-cola.

Već nakon kratkog vremena ponašanje djece počelo se popravljati. Opažala se sve veća volja za učenjem i sposobnost koncentracije. Neočekivani popratni učinak promijene prehrane bio je taj što se autor oslobodio dugogodišnjih depresija.

Ti odabireš svoje misli…
Ti su ga rezultati, koje je smatrao gotovo nemogućima, potaknuli da se intenzivno pozabavi odgovarajućom literaturom. U njoj je našao potvrdu da pozitivno djelovanje prehrane na njegovu psihu, kao i psihu njegove djece, nipošto nije slučajno.

Od 1985. Klammrodt je suradnik/voditelj skupine za samopomoć koja okuplja roditelje djece s poremećajima u ponašanju. Sada je zdravstveni savjetnik i redovito održava predavanja na temu prehrana i ponašanje.

Friedrich Klammrodt: Prehrana i poremećaji u ponašanju

Neusredotočenost, agresivnost, hiperaktivnost

U ovoj knjizi njemački autor, pedagog i učitelj, Friedrich Klammrodt, otkriva šokantan utjecaj prehrane na djecu i njihovo ponašanje.

Ako ste zabrinuti učitelj, pedagog ili roditelj nemirnih mališana koje muče poremećaji pažnje, agresivnost i niz drugih tegoba ili želite prevenirati moguće štetne posljedice koje nepravilna prehrana ima na vas i vašu djecu ovo je knjiga koja će vam otvoriti oči i ponuditi praktične, jasne i vrlo konkretne savjete i preporuke.

240 stranica/format: 15,5 x 23 cm

Cijena: 145 kn – Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.