Koliko puta ste bili previše lijeni da bi oprali šminku prije odlaska u krevet? Ako često odlučite preskakati ovaj noćni ritual, trebali biste znati da vam ostavljanje šminke na licu preko noći može nanijeti više štete nego što možete zamisliti! Evo 8 razloga zašto biste uvijek trebali skidati šminku. Uvijek.

atma.hr – 78
1. Sprječavanje akni

Ako smatrate da se taj problem javlja samo kod tinejdžera, ne možete biti više u krivu. Zapravo, akne se mogu vratiti ako ne operete lice. Zagušene pore obično dovode do prištića i upala.

Ako patite ili ste patili od akni, upotrijebite posebno bezuljno sredstvo za odstranjivanje šminke  i micelarnu vodu kako biste ga isprali.

2. Odgoda procesa starenja

Ne, to nije mit. Znanstveno je dokazano da se svaku večer vaša koža regenerira. Ako nije čista, brže će starjeti. Nećete moći izbjeći opuštenu kožu, a bore će se pojaviti prije nego što možete zamisliti.

Nekoliko minuta utrošenih na ovu noćnu rutinu pomoći će vam da ostanete mladi i lijepi. Vrijedno je toga!

atma.hr – 39

3. Hranite lice

Stanice kože regeneriraju se brže noću, zato pomognite vašoj koži u tom procesu: uklonite šminku, a zatim aplicirajte adstrigentnu i hidratantnu kremu s antioksidansima. Nema ničeg boljeg od odlaska u krevet s čistim, osvježenim licem.

Također, imajte na umu da je korištenje šminke visoke kvalitete od vitalnog značaja za vašu kožu. Loša kvaliteta šminke može oštetiti vašu kožu i dovesti do ozbiljnih problema.

4. Borba protiv alergija

Vaša koža može biti sklona alergijskim reakcijama, čak i ako nikada niste primijetili nikakve vidljive simptome. Spavanje sa šminkom može uzrokovati ekceme i druge ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptomi se ne pojavljuju odmah, ali ako ne uklonite šminku prije spavanja, uskoro ćete primijetiti crvenilo, peckanje i svrbež.

atma.hr – 75
5. Izbjegavanje pigmentacije kože

Jeste li ikad primijetili one tamne mrlje na licu neke žene koje se ne mogu prikriti čak i uz najbolji puder? Pojava takvih mrlja nije uvijek povezana s čestim izlaganjem suncu ili s procesom starenja.

One mogu biti posljedice kroničnih alergijskih reakcija ako ispravno ne čistite kožu. Ostavljanje šminke na licu preko noći može uzrokovati ozbiljne poremećaje pigmentacije.

6. Hidratizirajte vaše usne

Ako mislite da su do trenutka kad odete u krevet, ruž i sjajilo sami nestali s vaših usana, u krivu ste.

Čak i ako ih ne vidite, sjajilo za usne i ruž za usne nastavljaju dehidrirati nježnu kožu i na kraju dovode do suhih i ispucanih usana.

atma.hr – 78
7. Sprječavanje vrećica ispod očiju

Ako često ostavljate šminku na licu, koža ispod vaših očiju uskoro će postati tamnija. Drugim riječima, mračni natečeni krugovi i vrećice ispod očiju su na putu.

Lako je reći jeste li ili niste isprali šminku prošlu noć: vaše oči i područje oko njih neće izgledati zdravo i svježe.

8. Spriječite ispadanje trepavica

Nikad ne ostavljajte maskaru na trepavicama kad idete u krevet. Ona se suši preko noći i uzrokuje ispadanje trepavica. Vaši kapci postaju nadraženi i natečeni.

Preporučujemo da koristite maskaru koja nije vodootporna pa se lako može isprati. Uvijek uklonite maskaru s pamučnim jastučićem pomoću nježnih zakretanja prema dolje. Nikada nemojte koristiti kružne kretnje jer mogu iščupati trepavice.

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST