Gotovo svatko pod suncem se susreo ili se sada susreće sa neugodnim iskustvom, koje iz njega crpi zadnji atom energije.

atma.hr – 78
Da zvuči čudno. No u ovome svijetu rijetko tko je imao neko savršeno i besprijekorno životno iskustvo. Nekoga je izmučilo djetinjstvo, nekoga slomljeno srce, nekoga su izmučila „kriva“ prijateljstva, netko je trpio rat i mučenje, netko je bio ili je baš sad žrtva traffickinga, netko diljem svijeta trenutno umire od gladi, netko nema za stanarinu ili mu prijeti deložacija. Gotovo svatko pod suncem se susreo ili se sada susreće sa neugodnim iskustvom, koje iz njega crpi zadnji atom energije.

Ukoliko su ta iskustva iza nas, dakle ne prijeti nam nešto što bi ugrozilo naše postojanje, osim neugodnog ili bolnog sjećanja, trebali bi pribjeći otpuštanju takvih misli iz našeg uma i energetskog polja. Taj put nije lagan, jer što su iskustva ili traume bile veće, moguće je da su dublje zakopane u podsvijest ili su nešto o čemu razmišljamo stalno, te ih se teže riješiti. No danas ima mnogo pristupa, kako obuzdati neželjene misli, koje nam otežavaju svakodnevno funkcioniranje.

Vježbe dubokog disanja, zaista pomažu. Jest da bismo to mogli nazvati „jeftinim trikom“, ali naš um je programiran na minimalno disanje. Kada samo i pokušamo duboko disati nekoliko minuta, zapravo shvatimo da se um ne može koncentrirati na ništa drugo doli dubokog disanja.

atma.hr – 39

Dakle duboko disanje, ali zaista iskreno duboko disanje može odagnati misli prošlosti, koja se trenutno ne događa, a neće si ponoviti. Osim u našem umu, jer je tamo posijala sjeme.

Također uz vrijeme dubokog disanja, koje je najbolje izvoditi na opuštajućem mjestu, najbolje u prirodi, odličan je alat i kreativna vizualizacija. No ovaj put kreativna vizualizacija kojom stvaramo nove, lijepe i željene trenutke koji nas ispunjavaju mirom, ljubavlju i toplinom. Dakle zamjena misli. Promjena pravaca misli na trenutke koje smo zaista trebali i željeli proživjeti. I to nije vježba koja se napravi jednom i zaboravi na nju. To je vježba koja je sastavni dio svakog dana. 10 minuta kojima ćemo posvetiti dubokom disanju kako bi naš um očistili od neatraktivnih iskustava koja nismo željeli i kreativna vizualizacija kako bi svakoj svojoj stanici tijela poklonili ljubav i mir.

U trenucima kada su neugodna iskustva samo naša prošlost, koja ne želi iz našeg uma, ima mnogo načina kako ih se riješiti, (isplakati također, ali ne stati samo na tome), dubokim disanjem, kvalitetnim meditativnim vježbama, kreativnim vizualizacijama i mnogim drugim tehnikama koje su danas dostupne, kako bi neugodna prošlost ostala tamo gdje pripada. Daleko iza nas, iza našeg uma, iza naše energije. Kada se prestanemo vezati umom za neugodna iskustva, možemo početi stvarati svoj život i iskustva koja želimo.


Widget not in any sidebars

Također možemo i zapisivati u bilježnicu svaku ljepotu koju smo proživjeli toga dana, kao i zahvalnost koju smo osjećali proživljavajući neko lijepo iskustvo koje nam se taj dan dogodilo. I ako um poželi skakati po prošlosti koja nas je dirala, uzmemo bilježnicu i pročitamo sve lijepo što nam se događa, baš svaki dan. To mogu biti „najobičnije“ stvari, netko nam je poklonio osmijeh ili smo nekog nasmijali do suza, dobili smo prekrasan cvijet. Jutarnje sunce okupalo nam je prozore ili smo nekome kupili jelo jer je bio gladan.

Dakle bilo kakvo lijepo iskustvo koje nas je taj dan pomaknulo korak naprijed i podiglo nam vibraciju zapišemo.

I izbacimo neugodnu prošlost iza sebe, jer sada imamo danas koje nas voli.

Nera Crnčić

atma.hr – 78