Foto: pexels.com

Ako razmislite o nekim svojim najvećim dostignućima, jeste li ikada u potpunosti bili sigurni u ono što ste radili? Stvaranje boljeg života zahtijeva od vas da zakoračite u nepoznato. Kada prihvatite nesigurnost, dokazujete sebi da je vaš potencijal neograničen. Možete postići svaki cilj ako na njega fokusirate svoj um, ali teško je vjerovati kada se u pozadini svega ustručavate, odbijajući zakoračiti naprijed u neizvjesnost.

atma.hr – 52
Na prvi pogled, nesigurnost i zbunjenost su posve neugodne stvari. Svi obično volimo jasnoću misli i osjećaja, tada se osjećamo kao da poznajemo sebe i one oko nas. Ali što ako vam kažemo da je taj pristup pogrešan? Kako se ispostavlja, možete poboljšati rezultate Zakona privlačnosti prihvaćanjem nesigurnosti i zbunjenosti.

Prvo, važno je razlikovati nisku i visoku razinu sigurnosti. Obje mogu biti korisne, ali ćete imati koristi od različitih reakcija. Razmotrimo prvo malu, temeljnu nesigurnost, onaj dosadni osjećaj da možda ne radite pravu stvar.

Važna lekcija za naučiti je da će ova vrsta neizvjesnosti rijetko u potpunosti nestati, ali to vas ne treba  spriječiti da dobijete ono što želite.

Ako nikada niste spremni djelovati kada osjećate zbunjenost ili neizvjesnost, postat ćete inertni. Umjesto da napustite svoju zonu udobnosti i počnete slijediti svoje snove, stvorit će se beskrajan lanac izgovora zašto sada nije pravo vrijeme za početak rada na manifestaciji.

Istina je da nikada nećete biti u potpunosti sigurni da ste postavili prave ciljeve u pravo vrijeme, čak i poznati glumci, milijarderi i svjetski vođe doživjeli su trenutak kada su mislili: “To jednostavno neće funkcionirati“.

Takvi trenutci moraju se promatrati samo kao dio putovanja. Čak i ako se suočite s ovom sumnjom, možete naučiti vjerovati da će Svemir raditi s vama, kako bi se osiguralo da dobijete ono što vam je potrebno. Vi zapravo možete iskoristiti duboku razinu nesigurnosti i konfuzije u svoju korist.

atma.hr – 52
Kad pogledate neke od najuzbudljivijih priča o uspjehu Zakona privlačnosti, fascinantna tema se pojavljuje: mnogi ljudi u tim inspirativnim pričama su počeli slijediti svoj san prije nego što su se stvarno osjećali spremni.

Drugim riječima, oni su zaronili u proces manifestacije bez razmišljanja, iako nisu imali sve odgovore. Očito je da takav pristup funkcionira, ali koji je razlog njegove učinkovitosti?

Obično se misli da kognitivna disonanca tj. osjećaj unutarnje nedosljednosti proizvodi negativnu energiju, ali ako se koristi na pravi način, onda to može biti sjeme iz kojeg će izrasti nevjerojatna promjena.

Bez obzira osjećate li neku vrstu zbunjenosti ili nesigurnosti kada se radi o ostvarenju vašeg cilja, možete te osjećaje iskoristiti kao gorivo za proces vaše manifestacije.

Kada ste zbunjeni, želite naučiti. Želite shvatiti, istražiti i krenuti naprijed. Sve to je povezano s transformacijom i vibracijom na visokoj frekvenciji (i intelektualno i emocionalno).

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

S vremenom ćete doživjeti trenutak jasnoće i razumijevanja koji potiče veću razinu sigurnosti, a vi ćete osjećati zadovoljstvo znajući da je sve to došlo kroz introspekciju, istraživanje i hrabrost.

U suprotnom – ako se osjećate potpuno sigurni i kao da ne postoje nikakva pitanja na koja treba odgovoriti – vi vibrirate na frekvenciji stagnacije, a ona vas neće odvesti do uzbudljivog puta do uspjeha.

Bez obzira na ono što se dogodi kad pokušate nešto novo ili nešto što čini da se osjećate nesigurni, dajete sebi priliku da naučite nešto više o tome tko ste, o vještinama koje imate, o svojim najdubljim temeljnim potrebama i o svojim skrivenim sposobnostima.

To je dar, ali to nije onaj dar koji ćete dobiti ako djelujete samo kada ste apsolutno sigurni u nešto, nakon svega, sigurnost može postojati samo ako ponavljate stare, poznate stvari koje vas malo toga mogu naučiti u sadašnjosti.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić