atma.hr – 52
Ne postoji entitet u cijelom svemiru (ili točnije multisvemiru/omnisvemiru) koji ne prolazi kroz proces razvijanja od ploda do odrasle individue. Pojasnit ću prvo što se time želi reći. Čitatelju dragi, iz mog osobnog iskustva nezadovoljstva vanjskim svijetom ili sobom, proizašao je jednostavan, snažan i uvjerljiv zaključak: ništa što postoji nije nastalo savršeno.

Piše: Davor Predavec

Koncizan opis preslikat ću iz knjige „Zemljine promjene i 2012.“:

„… Kao što znate, izdaju se periodične nadogradnje kako bi se ispravili problemi prethodnih verzija programa. Umjesto da proklinjete prethodnu verziju, Vi jednostavno prihvatite realnost nadogradnje Vašeg računalnog sustava“.

geological-time-spiral-767821_960_720

Koliko jedna rečenica može biti snažna i obrazložiti većinu osoba koje sretnete u svakodnevnim aktivnostima, posebice na poslu. Ako prihvatite da ste i Vi još u procesu razvoja, i to kontinuiranom bez kraja, zašto se pretvarate da ste netko tko niste i time unosite nesklad sebi u unutarnji mir. Prihvatite da ste se rodili kao dijete i tu ste započeli Vaš napredak prema ostvarenoj duši. I Vi i ja znamo da se ponekad primimo nečega što je apsolutno bezazleno, gledano s Višeg stanja svijesti, no u tom trenutku odgovara zamarati se tim procesom. Bitna esencija koja u svemu tome nedostaje jest da po završetku procesa nešto naučimo iz toga, a ne se poistovjetiti sa situacijom. Postavlja li se računalo u zamaranje zašto je datoteka postavljena na radnu površinu, a ne na drugo mjesto?

atma.hr – 52
Desktop, odnosno radna površina tvoga života, dragi duhovni aspirantu, jest sve što se nalazi unutar tebe. Ukoliko je okolina neprilagodljiva, tmurna i neprihvatljiva, koji to dio sebe niste osvijestili, odnosno prihvatili da ste u toj situaciji da iz toga izvučete sve što će biti na korist napretku, odnosno evoluciji Vaše duše? U takvim trenutcima, molim da si postavite pitanje: „koji dio sebe sam dao, izgubio ili mi je otet, pa ga tražim u onome što je izvan mene?“ Logički aparat vašeg uma će ovime biti drastično zbunjen, a vaš duhovni vodič će pružiti odgovor koji tražite. Kada je majka odbila djetetu pružiti sve potrebno da se ono razvije u samo-voljenu osobu?

„Ništa što na svijetu postoji nije odvojeno od Vas. Odvajanje sami odabirete ukoliko se poistovjećujete sa vanjštinom toliko dugo da zaboravite tko ste i kuda idete“.

Ukoliko ne možete prihvatiti da ste puno više od kompleksa uma, tijela i bioenergetske strukture, zapitajte se slijedeće: „što ja to mogu biti, postati, učiniti kako bih napredovao u … (ovdje možete proizvoljno odabrati što želite iskusiti)“. Kada ste imali manje od 10 godina, prihvaćali ste svijet takav kakav jest, niste mijenjali roditelje ili okolinu, mijenjali ste sebe kako biste se prilagodili. U procesu prilagodbe zaboravili smo tko smo zaista, te u potpunom ne-prihvaćanju sebe postavili kao referentnu točku u svemiru, prema kojoj se sve ostalo mora prilagoditi. Zato što sebe nismo prihvatili, automatski cijeli desktop vanjskog svijeta je postao neprihvaćen. Morate osvijestiti da sve što postoji izvana, već je sadržano unutra. Kada prihvatite ono što jeste, time oslobađate negativne obrasce koji su Vas zarobili u kontinuiranom napretku – a to je sukcesivna evolucija.

„Sve što sada doživljavate posljedica je misaonih djela koje ste prije stvorili. Ukoliko želite biti sretni i ispunjeni u budućnosti, već sada mijenjajte obrasce razmišljanja“ (Buddha)

Davor Predavec, portal3svijesti.org

atma.hr – 52
Prethodna objavaAf(r)orizmi
Slijedeća objavaNemojte se predugo ljutiti…
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.