Priroda današnjeg dana je «prihvatimo svoj poziv».

Svaki čovjek koji se ikada rodio i koji će se ikada roditi sa sobom donosi jedinstven talent ili sposobnost. To je ono posebno u nama, naš poziv i naše idealno zanimanje. Iako se nijedan čovjek ne rađa bez svog poziva, mnogi će svoj život proživjeti ne otkrivši ga.

Naš je poziv nešto što nas pokreće više od svega drugoga. To je ono što nas privlači, ono u čemu smo strastveni, što nas ispunjava radošću i zbog čega naše srce plamti.

atma.hr – 52
Naš bi poziv mogao biti žarka želja da nešto postignemo u poslovnom svijetu, sportu, u svom poslu ili karijeri. To bi mogao biti čak i naš hobi. Hobi može predstavljati ključ našeg poziva, jer je to nešto što strastveno volimo i za što odvajamo dovoljno vremena.

Naš poziv bi mogao biti nešto o čemu smo sanjarili, misleći da to nikada nećemo moći ostvariti, ali kad pomislimo da bismo mogli živjeti na takav način, ispunjava nas neizmjerna radost i ispunjenje. Bez obzira na to koliko nam se taj san čini neostvarivim, pozvani smo da ga slijedimo.

Bez obzira na to sjećamo li se toga ili ne, dosad smo već nekoliko puta dobili poziv. Možda još kao dijete, kada smo s potpunom sigurnošću znali što želimo biti kada odrastemo. Ali društvo, dobronamjerni roditelji ili učitelji utjecali su na nas svojim ograničenim mogućnostima u pogledu toga što možemo ili ne možemo napraviti, pa smo odbacili svoj poziv i svoje snove.

Također, poziv smo mogli dobiti u posve običnom trenutku kad smo nešto vidjeli, pročitali ili čuli. Iznenada nas je nešto osvijetlilo poput munje i običan se trenutak pretvorio u presudan trenutak našeg života.

atma.hr – 52
Ako čujemo poziv i oglušimo se na njega jer smo previše uplašeni ili ne vjerujemo da bismo mogli nešto učiniti, ponekad će nas okolnosti pogurnuti da radimo na ostvarenju svog sna. Mnogi ljudi su zbog toga dobili otkaz na poslu, kako bi bili spremni prihvatiti promjene i započeti ostvarenje svojih unutarnjih talenata.

Životne okolnosti nikada nisu u cijelosti negativne. Svaka negativna okolnost sadrži i svoju suprotnost, a u svakoj naizgled negativnoj situaciji postoji i nešto dobro. U životu nije riječ o negativnim okolnostima koje nam se događaju, nego o tome što ćemo napraviti s prilikama koje se skrivaju u negativnostima!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaČovjek koji se bori s Bogom nije životno sposoban
Slijedeća objavaPredavanje sa radionicom: “Jogom kroz menopauzu”
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.