Poruka današnjeg dana je «danas će nam se dogoditi nešto dobro».

Zbog dvojnosti koja postoji ovdje na Zemlji, uvijek će postojati i pozitivna i negativna iskustva. Ali ako dosljedno tragamo za dobrim i održavamo pozitivan stav unatoč vanjskim okolnostima, biti ćemo uspješni. Moramo shvatiti da nam se svaki dan može dogoditi nešto dobro. Ako smo uvijek svjesni da samo što se nije dogodilo nešto dobro, optimizam nam nikada neće nestati.

atma.hr – 52
U psihološkim studijama je dokazano da sretni i uspješni ljudi više razmišljaju o dobrim stvarima koje se mogu dogoditi, više razmišljaju da imaju sreće i novca, da stvaraju bogat i ispunjen život, nego što razmišljaju o problemima.

Pesimističan stav prema životu donosi nam nesretan život. Sigurno smo u nekom trenutku života susreli osobu koja je pesimistična u svemu, a druženje s njom iscrpljuje našu energiju i radost. Upravo je to ono što nam se događa kada i sami imamo pesimističan stav.

S druge strane, sigurno poznajemo osobu koja je uvijek pozitivna i ima vedar i radostan stav prema životu, a kada smo u njezinu društvu, osjećamo se fantastično i prepuni smo života. Upravo je to ono što nam se događa kada je naš stav optimističan!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

Prethodna objavaTEST: Odaberite snjegovića i saznajte što vas očekuje tijekom zime 2023/2024
Slijedeća objavaAko me ne razumiješ, ne možeš me ni voljeti – 4 duhovna aspekta prave ljubavi
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.