Danas smo gotovo zaboravili da za sve bolesti ima lijeka i u prirodi. Doktor Branimir Nestorović dao je recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve sastojke možete pronaći u kuhinji.

atma.hr – 52




Prema dr Nestoroviću, tradicionalni i prirodni lijekovi su nepravedno zapostavljeni.

Od davnina je poznato – najbolje lijekove za liječenje prehlade i gripe pravi baka. Na tom meniju se mogu naći prepečeno ili karamelizirano mlijeko, melem od meda, limuna i češnjaka, domaći sirupi…

Danas smo gotovo zaboravili da za sve bolesti ima lijeka i u prirodi. Doktor Branimir Nestorović je za TV Prva dao recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve sastojke možete pronaći u kuhinji.

Doktor Nestorović je na početku razgovora razbio jedan mit u koji smo gotovo svi vjerovali.

Vitamin C postoji najviše u svježoj paprici. Višestruko ima više vitamina C paprika nego limun. Ljudi misle da sve što je kiselo sadrži vitamin C, a to je zapravo efekt kiseline”, rekao je on.

Također, uopće nam nije potrebno mnogo vitamina C tijekom dana.

“Nije nam potrebna ogromna količina vitamina C, to je neka zabluda koja je važila, zato što je vitamin C zaista koristan za mnoge bolesti, ali samo intravenozno. To je zato što vitamin C ima neki svoj plato apsorpcije do jednog grama. Kada uzmete više od jednog grama, to se ne apsorbira, samo se izlučuje putem mokraće, što dodatno opterećuje bubrege. Neka potrebna dnevna doza je 50 miligrama, to je, recimo, jedna jabuka dnevno”, kaže doktor.

atma.hr – 52




Med nepogrešivo pomaže kod kašlja, a postoji jasan znanstveni razlog za to.

“Med je najbolji lijek za kašalj jer su receptori za kašalj receptori za slatko. Sve što je slatko, može i karamelizirani šećer, koji izuzetno dobro djeluje na sve vrste kašlja”, rekao je doktor Branimir Nestorović.

“Oko 25 posto lijekova koje imamo u prometu su biljnog porekla”, zaključio je on i istakao da je loše što se s podsmjehom gleda na liječenje biljkama.

stil.kurir

medicinski medij hrana koja mijenja zivot