Zašto je važno disati svjesno? U malim prostorima, sa određenim dozama stresa sa kojima se susrećemo gotovo svi svaki dan, još smo naučeni i plitko disati. Ne koristiti cijela pluća, nego samo jedan njihov mali dio i kratkim, plitkim i nesvjesnim disanjem slabo opskrbljivati svoje tijelo potrebnom životnom energijom, jest jako loša navika.

atma.hr – 78
Danas je zaista mnogo tehnika dubokog i svjesnog disanja, koje naše tijelo povezuje sa energijom prirode i uravnotežuje naš organizam. Kreirane su i stoljećima stare vježbe koje su utkale i puteve na naše prostore, a tiču se samih tehnika disanja, kako bi se poboljšalo stanje uma i tijela, te se naš energetski sustav doveo u balans.

Yoga, meditacija, opuštanje su svakako odlične vježbe sa kojima kroz dah možemo, iscjeljivati cijeli naš i mentani, fizički, kao i energetski sustav.

To su ti satovi koje nismo imali prilike slušati u školi, jer su nam za uspjeh u društvu kao nepotrebni. No odrastanjem dolazimo do praznine, koje nam znanje, koje smo stekli u životu, ne može pružiti sreću, uravnoteženost i bivstovanje ispunjeno ljubavlju. Kao klinci u stresnim situacijama, odrasli su često znali reći, smiri se i diši duboko.

atma.hr – 39

No to smo počeli koristiti samo u zaista jako stresnim situacijama, dok u ostalim i dalje se držimo plitkog daha koji nam tijelo održava u pogonu sa onoliko energije koliko je dovoljno da zadovoljimo sustav, a mi sami na kraju nemamo dovoljno energije za sebe. Za svoju sreću, hobije, rad na sebi, razbijanje uvjerenja i ljubav prema samom sebi, jer nemamo dovoljne količine energije koju bismo mogli upotrijebiti samo za sebe i poboljšati svoje energetsko stanje i pomaknuti ga na više vibrantno stanje.

Svjesnim disanjem, pomjera se sama energija koja nas okružuje, u nas same. Kontrolom svjesnog disanja, od kružnog disanja (i naravno mnogih drugih tehnika disanja), od vizualizacije da disanjem svaku svoju stanicu punimo ljubavlju, zdravljem i obiljem, cijeli naš organizam, mozak počinje to shvaćati kao istinu. 

Osjećajem kako kroz svaki naš mišić koji sa disanjem opuštamo, prolazi ogromna količina energije koja je utkana u dah koji dišemo, naše tijelo može polagano krenuti na put regeneracije, iscjeljenja i uravnoteženosti. Samim time dobivamo i višu vibraciju i više energije za kreiranje vlastitosti i upotpunjavanje sebe kao bića, koje je zadovoljno sobom.

atma.hr – 78
Svjesno disanje je vrlo važno jer opadanje razine kisika u mozgu dovodi i do njegovog kemijskog disbalansa. Slabije se pamti, sporije razmišlja, mogu se javljati glavobolje, tenzije što su svakako signali koji tijelo pozivaju da se poveže i ujednači sa sobom i svojom prirodom.

Niske vibracije ne dopuštaju moždanim valovima da se povežu na kvalitetan način, stoga da bi se uravnotežio um, jednostavno početi svjesno disati i puniti sebe energijom koja kroz nas „leti“, a time iscjeljuje um, tijelo i energetsko polje koje koristimo.

Nera Crnčić


Kako disati

Kako disatiM

Za bolje zdravlje, veću vitalnost i smireni um

Knjiga „Kako disati“ pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema, te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja.

Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije?

144 stranice, format: 15×20,5 cm

Cijena: 129 kn – Kupite ovdje