Zašto je važno disati svjesno? U malim prostorima, sa određenim dozama stresa sa kojima se susrećemo gotovo svi svaki dan, još smo naučeni i plitko disati. Ne koristiti cijela pluća, nego samo jedan njihov mali dio i kratkim, plitkim i nesvjesnim disanjem slabo opskrbljivati svoje tijelo potrebnom životnom energijom, jest jako loša navika.

atma.hr – 78
Danas je zaista mnogo tehnika dubokog i svjesnog disanja, koje naše tijelo povezuje sa energijom prirode i uravnotežuje naš organizam. Kreirane su i stoljećima stare vježbe koje su utkale i puteve na naše prostore, a tiču se samih tehnika disanja, kako bi se poboljšalo stanje uma i tijela, te se naš energetski sustav doveo u balans.

Yoga, meditacija, opuštanje su svakako odlične vježbe sa kojima kroz dah možemo, iscjeljivati cijeli naš i mentani, fizički, kao i energetski sustav.

To su ti satovi koje nismo imali prilike slušati u školi, jer su nam za uspjeh u društvu kao nepotrebni. No odrastanjem dolazimo do praznine, koje nam znanje, koje smo stekli u životu, ne može pružiti sreću, uravnoteženost i bivstovanje ispunjeno ljubavlju. Kao klinci u stresnim situacijama, odrasli su često znali reći, smiri se i diši duboko.

atma.hr – 39

No to smo počeli koristiti samo u zaista jako stresnim situacijama, dok u ostalim i dalje se držimo plitkog daha koji nam tijelo održava u pogonu sa onoliko energije koliko je dovoljno da zadovoljimo sustav, a mi sami na kraju nemamo dovoljno energije za sebe. Za svoju sreću, hobije, rad na sebi, razbijanje uvjerenja i ljubav prema samom sebi, jer nemamo dovoljne količine energije koju bismo mogli upotrijebiti samo za sebe i poboljšati svoje energetsko stanje i pomaknuti ga na više vibrantno stanje.

Svjesnim disanjem, pomjera se sama energija koja nas okružuje, u nas same. Kontrolom svjesnog disanja, od kružnog disanja (i naravno mnogih drugih tehnika disanja), od vizualizacije da disanjem svaku svoju stanicu punimo ljubavlju, zdravljem i obiljem, cijeli naš organizam, mozak počinje to shvaćati kao istinu. 

Osjećajem kako kroz svaki naš mišić koji sa disanjem opuštamo, prolazi ogromna količina energije koja je utkana u dah koji dišemo, naše tijelo može polagano krenuti na put regeneracije, iscjeljenja i uravnoteženosti. Samim time dobivamo i višu vibraciju i više energije za kreiranje vlastitosti i upotpunjavanje sebe kao bića, koje je zadovoljno sobom.

atma.hr – 78
Svjesno disanje je vrlo važno jer opadanje razine kisika u mozgu dovodi i do njegovog kemijskog disbalansa. Slabije se pamti, sporije razmišlja, mogu se javljati glavobolje, tenzije što su svakako signali koji tijelo pozivaju da se poveže i ujednači sa sobom i svojom prirodom.

Niske vibracije ne dopuštaju moždanim valovima da se povežu na kvalitetan način, stoga da bi se uravnotežio um, jednostavno početi svjesno disati i puniti sebe energijom koja kroz nas „leti“, a time iscjeljuje um, tijelo i energetsko polje koje koristimo.

Nera Crnčić


Kako disati

Kako disatiM

Za bolje zdravlje, veću vitalnost i smireni um

Knjiga „Kako disati“ pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema, te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja.

Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije?

144 stranice, format: 15×20,5 cm

Cijena: 129 kn – Kupite ovdje
Prethodna objavaŽudnja za partnerom nakon prekida veze
Slijedeća objavaZašto nemam samopouzdanja?
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.