Poruka današnjeg dana je “uvijek se sjećajmo svojih slobodnih dana”.

Umjesto da prihvaćamo igru negativnosti, pokušajmo potražiti pozitivne energije čija igra ide nama u korist. To znači uvesti naviku obraćanja pozornosti na sve dobro i pozitivno. Čim vidimo, pročitamo ili čujemo nešto dobro, ugodno, što ulijeva nadu, usadimo to u svoje misli i razveselimo se. Puštajmo u sebe sve pozitivno i na svojem ćemo putu sretati sve više i više dobrih novosti i povoljnih mogućnosti.

atma.hr – 52
Osjetili smo oduševljenje i radost. No, zatim nas opet pritišće svakodnevna rutina. Neradni vikendi prolaze, a stalno poslije njih dolaze novi radni dani. Kako u sebi zadržati osjećaj vikenda? Isprva ga treba pamtiti. Po navici guramo glavu u jednolike radne dane, zaboravljamo ono dobro i prestajemo se veseliti. To je loša navika. Negativnosti nas tjeraju na zaborav.

Potrebno je u sebi održavati plamičak slobodnih dana, brižno njegovati taj osjećaj.

Treba mijenjati život nabolje, hvatati se za svaku slamku radosti, u svemu tražiti dobre znake. U krajnju ruku to nije dosadno. Potrebno je zapamtiti da sa svakom minutom bavljenja sa pozitivnim stvarima i mislima svjesno kročimo prema svojoj mašti, što znači da upravljamo svojom sudbinom. Čim nas veseli spokoj, samouvjerenost i radost, vikendi su uvijek s nama. Kad osjećaj vikenda postane navikom, stalno ćemo nailaziti na val sreće!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

atma.hr – 52
Prethodna objavaPogledajte ptice nebeske…
Slijedeća objavaPredstavljanje knjige Zapisi na duši
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.