Nešto je u njima što ih je naveliko rastrglo i na sami doticaj pucaju. Pripazi kakvim riječima pristupaš drugima jer riječi mogu povrijedi više nego najopakija oružja. Ponavljaj svakoga dana svoju misiju, ljubaznost i nježnost nek’ te vode kroz sve dane. Nemoj misliti da su odnosi zato da se trebaš dokazivati, da su prostor iskazivanja svoje nadmoći ili nečega drugoga, tu su da pokažeš blizinu.

atma.hr – 52
Pripazi kako dotičeš ljude, sigurno si i sam mnogo puta osjetio što to znači biti povrijeđen, kako je to kada te ignoriraju, kako je to kada čine da se osjećaš manje vrijednim, kada te zaobilaze ili sklanjaju pogled. A samo jedan pogled, jedna riječ, jedan znak pažnje mogu čovjeka podignuti na nebo ili ga baciti u blato. Nemoj nikada povrijediti ono najbolje što ljudi nose u sebi radi nekog svog niskog i prljavog interesa jer će na kraju to tebe najviše boljeti.

Pripazi kako dotičeš ljude, bezbroj je tu kombinacija, ili ćeš ostati upisan velikim slovima, ili ćeš nakon nekog vremena biti zaboravljen. Kada svakodnevno živite svoj mir, svakodnevno ovaj svijet činite boljim mjestom za život. Ne upadajte u tuđe živote kao neki grabežljivac, stranac ili lešinar već pristupajte drugima kao što biste pristupili svojoj braći i sestrama, ili kao onima koje duboko nosite u svom srcu.

Pripazi kako dotičeš ljude, u tebi je moć kojom svijet možeš promijeniti, na bolje ili na gore. Kad vidiš osmijeh na licu nemoj misliti da je u tom životu sve savršeno posloženo, možda se iza površine tog osmijeha nalazi tisuće rana ali je osoba odlučila vjerovati u bolje bolje sutra i ići naprijed bez obzira na sve. Pripazi kako dotičeš ljude jer sve se u životu vraća, i zato neka tvoj doticaj uvijek bude doticaj nježnosti i blagosti, doticaj ljubavi.

Mario Žuvela

atma.hr – 78