Foto: pixabay.com

Ne odlučivati je također odluka. Ne mijenjati se, također je izbor. Ako se odlučiš na takav izbor, stani iza toga, priznaj ga. Primi sve što ti on pruža i uživaj u njemu, ali ne zavaravaj druge.

atma.hr – 52
Alternativno mišljenje o tome zašto mnogi loše žive:

Kad je čovjek nezadovoljan na poslu, obično se živcira: A znaš li ti koliko me za to plaćaju?!

Znam, ali ne razumijem zašto to radiš. Po mom mišljenju, stvar je jednostavna: ne sviđa ti se – nemoj to raditi, prenosi uspesnazena.com. I tako u svemu.

Loše živiš s nekim – nemoj živjeti s njim. Poslovni partneri se prema tebi loše odnose – promijeni ih. Haljina ti loše stoji – pokloni je nekome kome će savršeno stajati. Loše spavaš – pozabavi se svojim duševnim stanjem. Osjećaš se loše – liječi se. Loše živiš u zemlji – odseli se. Poduzmi nešto, ne kukaj.

Ako ništa ne poduzmeš ili ne promijeniš – znači da ti je dobro.

Budi iskren prema sebi – dobro ti je. Lijepo ti kad kukaš. Uživaš se žaliti. Voliš patiti. Hoćeš biti žrtva. Tražiš suosjećanje.

atma.hr – 52
Odgovara ti da umjesto tebe odlučuju i da ti pomažu. Ne želiš nešto učiniti sa svojim životom. Sve je mirno, dobro znano i predvidivo. To je tvoja zona komfora. Mizeran život je tvoja zona komfora.

U tome i jest smisao priče. Glavni smisao života.

Ako nisi žrtva, tko si uopće? Ako ne kukaš, što ćeš raditi? A nešto moraš.

Ako ostaneš bez onog: „Nepodnošljivo mi je teško, ali ja nosim svoj križ!“ – što ti ostaje? Kako ćeš bez svog križa? Kako ćeš uopće živjeti bez njega?

Ne odlučivati je također odluka. Ne mijenjati se – također je izbor. Ako se odlučiš na takav izbor, stani iza toga, priznaj ga. Primi sve što ti on pruža i uživaj u njemu, ali ne zavaravaj druge. Nije im potrebno da igraju tvoje igre.

Priznaj: tamo si gdje želiš biti. To je cijela istina.

Psiholog Lilija Ahremčik

uspesnazena.com

banner za knjige NUMEROLOGIJA